Torka räkor?

avslutad210712

Gäst
Förstår inte riktigt frågan "hur det fungerar" men det är i alla fall inga problem med själva torkningen men vad skall du ha dem till - mat eller fiske
 
Är det någon som har testat att torka räkor och vet hur det fungerar?

Skaldjur är väl inte så himla bra och torka? Känns som de skulle bli dåliga ganska fort. Har inga som helst belägg för det, men för mig lyser det en varningslampa. Tror också att de skulle bli vansinnigt sega.

Dessutom är det ju inte kosher.
 
Jag har sett torkade räkor (blandade med torkade småfiskar) i en kinesisk snacks mix. Tydligen ätes det som det är, knaprigt... Själv fegade jag ur och tog en kopp te istället.
 

avslutad210712

Gäst
Nej de blir inte sega - de blir stenhårda och om man sen blöter upp dem blir de mer som en pappersmassa så fiske tror jag knappast fungerar så bra.

Om de blir för dåliga för att äta kan jag inte uttala mig om men har jag testat att äta av dem utan att vare sig dö eller drabbas av alltför många besök bakom stenen. Med tanke på att räkor ingår i en del av Real Meals maträtter så TROR jag att det inte skall vara några större problem.

Däremot har jag en gång köpt en räkmacka som var nersatt till halva priset eftersom den var "dagen efter" vilket slutade med att både jag och resten av kurskamraterna som snålade fick tillbringa rätt mycket tid på toaletten.
 
Skaldjur är luriga och din erfarenhet av magbesvär blev exakt vad jag tänkte på när som grundfrågan lästes.
Elementär livsmedelkunskap verkar saknas..........hm
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Kanske är det en fördel att testa att torka maskinskalade räkor, inte handskalade?
Man har ju alltid en bakterieflora på fingrarna, kanske det som gror till sig när räkor är "dagen efter"? När man kokar skaldjur är det ju big no-no med fingrar i kokspadet.
 
När man kokar skaldjur är det ju big no-no med fingrar i kokspadet.

Ja, för annars bränner man sig ju.

Nej på riktigt så borde inte det spela så stor roll om man tvättar händerna ordentligt innan. En dos av den förut så populära handspriten kan man ju komplettera med om man är orolig, då är händerna rena sen.
 
Frystorkat

borde vara OK det finns ju i många soppor.

Men jag skulle inte torka räkor själv de innehåller en hel del fett och borde kunna härskna förutom risken för matförgiftning. För att inte tala om risken för vedervärdig lukt under torkprocessen och vid förvaring etc.

Thure
 
Jo, jag tänkte äta dem, inte fiska med dem.

Jag tänkte också på att det förekom i en massa olika frystorkade rätter, och att det kanske fanns en möjlighet att torka dem själv, men lukten och bakterierna låter som två goda anledningar till att inte ge sig på det...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips