Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Förstår inte riktigt frågan "hur det fungerar" men det är i alla fall inga problem med själva torkningen men vad skall du ha dem till - mat eller fiske
Skaldjur är väl inte så himla bra och torka? Känns som de skulle bli dåliga ganska fort. Har inga som helst belägg för det, men för mig lyser det en varningslampa. Tror också att de skulle bli vansinnigt sega.
Jag har sett torkade räkor (blandade med torkade småfiskar) i en kinesisk snacks mix. Tydligen ätes det som det är, knaprigt... Själv fegade jag ur och tog en kopp te istället.
Nej de blir inte sega - de blir stenhårda och om man sen blöter upp dem blir de mer som en pappersmassa så fiske tror jag knappast fungerar så bra.
Om de blir för dåliga för att äta kan jag inte uttala mig om men har jag testat att äta av dem utan att vare sig dö eller drabbas av alltför många besök bakom stenen. Med tanke på att räkor ingår i en del av Real Meals maträtter så TROR jag att det inte skall vara några större problem.
Däremot har jag en gång köpt en räkmacka som var nersatt till halva priset eftersom den var "dagen efter" vilket slutade med att både jag och resten av kurskamraterna som snålade fick tillbringa rätt mycket tid på toaletten.
Skaldjur är luriga och din erfarenhet av magbesvär blev exakt vad jag tänkte på när som grundfrågan lästes.
Elementär livsmedelkunskap verkar saknas..........hm
Kanske är det en fördel att testa att torka maskinskalade räkor, inte handskalade?
Man har ju alltid en bakterieflora på fingrarna, kanske det som gror till sig när räkor är "dagen efter"? När man kokar skaldjur är det ju big no-no med fingrar i kokspadet.
Nej på riktigt så borde inte det spela så stor roll om man tvättar händerna ordentligt innan. En dos av den förut så populära handspriten kan man ju komplettera med om man är orolig, då är händerna rena sen.
Men jag skulle inte torka räkor själv de innehåller en hel del fett och borde kunna härskna förutom risken för matförgiftning. För att inte tala om risken för vedervärdig lukt under torkprocessen och vid förvaring etc.
Jag tänkte också på att det förekom i en massa olika frystorkade rätter, och att det kanske fanns en möjlighet att torka dem själv, men lukten och bakterierna låter som två goda anledningar till att inte ge sig på det...
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
4 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer