Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torka räkor?
- Trådstartare Beat it
- Start datum
avslutad210712
Gäst
Förstår inte riktigt frågan "hur det fungerar" men det är i alla fall inga problem med själva torkningen men vad skall du ha dem till - mat eller fiske
Aktuellt
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Är det någon som har testat att torka räkor och vet hur det fungerar?
Skaldjur är väl inte så himla bra och torka? Känns som de skulle bli dåliga ganska fort. Har inga som helst belägg för det, men för mig lyser det en varningslampa. Tror också att de skulle bli vansinnigt sega.
Dessutom är det ju inte kosher.
avslutad210712
Gäst
Nej de blir inte sega - de blir stenhårda och om man sen blöter upp dem blir de mer som en pappersmassa så fiske tror jag knappast fungerar så bra.
Om de blir för dåliga för att äta kan jag inte uttala mig om men har jag testat att äta av dem utan att vare sig dö eller drabbas av alltför många besök bakom stenen. Med tanke på att räkor ingår i en del av Real Meals maträtter så TROR jag att det inte skall vara några större problem.
Däremot har jag en gång köpt en räkmacka som var nersatt till halva priset eftersom den var "dagen efter" vilket slutade med att både jag och resten av kurskamraterna som snålade fick tillbringa rätt mycket tid på toaletten.
Om de blir för dåliga för att äta kan jag inte uttala mig om men har jag testat att äta av dem utan att vare sig dö eller drabbas av alltför många besök bakom stenen. Med tanke på att räkor ingår i en del av Real Meals maträtter så TROR jag att det inte skall vara några större problem.
Däremot har jag en gång köpt en räkmacka som var nersatt till halva priset eftersom den var "dagen efter" vilket slutade med att både jag och resten av kurskamraterna som snålade fick tillbringa rätt mycket tid på toaletten.
Skaldjur är luriga och din erfarenhet av magbesvär blev exakt vad jag tänkte på när som grundfrågan lästes.
Elementär livsmedelkunskap verkar saknas..........hm
Elementär livsmedelkunskap verkar saknas..........hm
När man kokar skaldjur är det ju big no-no med fingrar i kokspadet.
Ja, för annars bränner man sig ju.
Nej på riktigt så borde inte det spela så stor roll om man tvättar händerna ordentligt innan. En dos av den förut så populära handspriten kan man ju komplettera med om man är orolig, då är händerna rena sen.
Vid resning av räkor hur får ni bort, mage, tarm, inälvor? 
Liknande trådar
- Svar
- 9
- Visningar
- 4 K
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg