Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Förstår inte riktigt frågan "hur det fungerar" men det är i alla fall inga problem med själva torkningen men vad skall du ha dem till - mat eller fiske
Skaldjur är väl inte så himla bra och torka? Känns som de skulle bli dåliga ganska fort. Har inga som helst belägg för det, men för mig lyser det en varningslampa. Tror också att de skulle bli vansinnigt sega.
Jag har sett torkade räkor (blandade med torkade småfiskar) i en kinesisk snacks mix. Tydligen ätes det som det är, knaprigt... Själv fegade jag ur och tog en kopp te istället.
Nej de blir inte sega - de blir stenhårda och om man sen blöter upp dem blir de mer som en pappersmassa så fiske tror jag knappast fungerar så bra.
Om de blir för dåliga för att äta kan jag inte uttala mig om men har jag testat att äta av dem utan att vare sig dö eller drabbas av alltför många besök bakom stenen. Med tanke på att räkor ingår i en del av Real Meals maträtter så TROR jag att det inte skall vara några större problem.
Däremot har jag en gång köpt en räkmacka som var nersatt till halva priset eftersom den var "dagen efter" vilket slutade med att både jag och resten av kurskamraterna som snålade fick tillbringa rätt mycket tid på toaletten.
Skaldjur är luriga och din erfarenhet av magbesvär blev exakt vad jag tänkte på när som grundfrågan lästes.
Elementär livsmedelkunskap verkar saknas..........hm
Kanske är det en fördel att testa att torka maskinskalade räkor, inte handskalade?
Man har ju alltid en bakterieflora på fingrarna, kanske det som gror till sig när räkor är "dagen efter"? När man kokar skaldjur är det ju big no-no med fingrar i kokspadet.
Nej på riktigt så borde inte det spela så stor roll om man tvättar händerna ordentligt innan. En dos av den förut så populära handspriten kan man ju komplettera med om man är orolig, då är händerna rena sen.
Men jag skulle inte torka räkor själv de innehåller en hel del fett och borde kunna härskna förutom risken för matförgiftning. För att inte tala om risken för vedervärdig lukt under torkprocessen och vid förvaring etc.
Jag tänkte också på att det förekom i en massa olika frystorkade rätter, och att det kanske fanns en möjlighet att torka dem själv, men lukten och bakterierna låter som två goda anledningar till att inte ge sig på det...
Vi från Skåne Vandring Community har vandrat längs West Highland Way (WHW, även kallad) under vår årliga långresa. Den klassiska leden längs med de ...
Hold your horses…eller Sakta i backarna!
Jag sitter vid jokken Njabbejokkå vid backen ned till Suorva. Jag sitter här och pustar efter den mycket ...
5 kommentarer
Norra Mora vildmark är ett stort naturreservat i det nordvästra hörnet av Mora kommun, drygt 6 mil norr om Mora. Stora delar av området ligger mer än ...
2 kommentarer
Kilimanjaro-dagboken, del 3
”Jag mår lite bättre idag”, sa Richard när vi alla samlades i mattältet för frukost. ”Jag tog en paracetamol och tro ...
1 kommentar
Allt började med en fråga: ”Vad ska du göra efter det här?” Det var efter att jag fått utmärkelsen ”Årets näräventyrare 2012” och mina äventyr börjat ...
Sommaren 1811 var det revolutionär stämning bland allmogen. Tvångsutskrivningar till Sveriges deltagande i Napoleon-krigen var minst sagt populärt. ...
Andra delen av vandringen runt Skoarkki.
Vandringen fortsätter genom dalgångarna/bergspassen Skájdásjvágge och Basstavágge.
Tid: 27:e juni till ...
2 kommentarer
En dagsutflykt till den 1968 meter höga toppen av Vuojnestjåhkkå.
Därefter var tanken att jag skulle vandra runt Sarektjåhkkåmassivet och tillbaka ...
3 kommentarer