Artiklar i kategori Artikelgrupp/Friluftsmat

Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Stormköket är Årets julklapp 2020

2020 har varit de stora beteendeförändringarnas år. Kramar har bytts mot social distansering och semestern har blivit svemester. Detta har lett till att svenskarna har umgåtts mer utomhus, både i lokala grönområden och ute i naturen. Trenden har också synts i detaljhandelns försäljning. Årets julklapp är därför stormköket. Läs mer 5

Ta med hemgjord blåbärssoppa på turen

Hemgjord blåbärssoppa är enkelt och snabbt att laga till. Gör den färdig hemma eller laga till på stormköket. Värmande och god blir den och passar också som en läcker efterrätt, gärna med en klick grädde i. Läs mer

Gör en soppa från naturens skafferi

Nu går det redan att börja skörda av vad naturen har att bjuda på. Nässlorna skjuter fart så fort snön smält och vårsolen tittar fram. Fira in våren med en soppa från naturens skafferi. Läs mer

Torka fisk

Prova på att torka fisk och gör en god gryta eller mustig fisksoppa nästa gång du ska ut på tur. Här får du veta hur du gör och några receptförslag. Läs mer

Torka en grönsaksröra

Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås. Läs mer 1

Torka kyckling - så här gör du

Att torka kyckling till sina egna maträtter är inte svårt, gör så här och du kan laga till goda kycklingrätter på turen. Läs mer 1

Friluftsgodis till jul

Det här friluftsgodiset är gott och passar perfekt på julens godisbord. Testa själv att göra fruktremmar och snabba choklad och kokoskakor. Läs mer

Smörgåsar för dagsturen

Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! Läs mer 2

Varma drycker för kyligare dagar

Nu är det kyligare tider och vad är bättre än att ha något gott att värma sig med på turen. Kaffe och te i all ära, här kommer några förslag på andra värmande drycker. Läs mer 1

Torka svamp i höst

Det finns mycket svamp i skogen i år. Torkar du den så håller den i flera år och det går både enkelt och snabbt att använda till matlagning. Läs mer

Kom igång och torka mat!

Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats. Läs mer

Äppelkaka

Veckans recept - nu är det är dags att lyfta fram en efterrätt. En underbar äppelpaj som kan göras på fjället där varje gram räknas eller på paddelturen där det går att lyxa lite med vikten. Läs mer

Svamprisonotto

Veckans recept ur receptsamlingen är en krämig, riktigt smakrik och mättande risotto Läs mer 3

Pasta med nötbolognese

Veckans recept från Utsidans receptsamling - här är en smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat. Läs mer

Så här gör du supergott banangodis!

Det här banangodiset smakar gott och friskt med hjälp av citronsaft. Gör dessa och du har ett perfekt godis till nästa tur! Läs mer 2

En värmande potatis- och purjosoppa

En både värmande och mättande soppa är gott att laga till ute. Så här torkar du ingredienserna till en potatis- och purjosoppa. Läs mer 1

Torkad vitkål och morot blir god sallad

En sallad piggar upp och blir bra vitamin- och fibertillskott ute på tur. Vi torkade vitkål och morot, med en dressing till blir det underbart gott. Så här gör du. Läs mer 3

Matinspiration till kommande turer

Det finns mycket matinspiration i artiklar, blogg- och foruminlägg här på Utsidan. Här får du tips på en del vi har hittat i arkivet som vi hoppas kan inspirera. Börja planera nu för dina kulinariska måltider ute, både till vintern och sommaren. Läs mer

Test av mattorkar

Fyra olika mattorkar/torkugnar har testats - vi går igenom testresultaten. Läs mer 2

En trerätters lunch eller middag i naturen

Ta med köket ut och laga mat i helgen, här är ett förslag till en trerätters lunch eller middag. Med lite förberedelser hemma går det smidigt på plats ute. Läs mer 1
Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Recept och artiklar

Sök ord i texten

Alla kategorier