Nyheter > Börja torka mat till turerna framöver

Börja torka mat till turerna framöver

Torka egen mat och planera matsedel för kommande turer är en rolig sysselsättning. Nu finns mycket rotfrukter i säsong som är bra att ha som bas i grytor med mera. Har du ingen torkapparat går det lika bra i vanlig ugn eller varmluftsugn.

Att torka sin egen friluftsmat är kul. Det är utmärkt att ha ett lager till turerna framöver så du kan laga dina favoriträtter när du ska ut.

Här finns några inspirerande artiklar i arkivet som ger bra introduktion för att komma igång.

Torka ett lager av grönsaker redan nu

Torka potatis.

Torka egen tomatsås.

Torka kyckling.

Torka kikärtor och bönor.

Grundrecept - torka köttfärs

Torkad vitkål och morot blir god sallad

Tonfisk med sweet chili (egen frystorkad rätt).

Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".

Recept och artiklar

Fler artiklar i samma kategorier

Nyheter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!