Artiklar > Friluftsgodis till jul

Friluftsgodis till jul

Det här friluftsgodiset är gott och passar perfekt på julens godisbord. Testa själv att göra fruktremmar och snabba choklad och kokoskakor, de är verkligen enkla och roliga att göra. Fruktremmarna torkar du, choklad/kokoskakorna bakas utan ugn.

Fruktremmar

Roliga att göra och väldigt smakrika och goda!


Gör så här:

Blanda en halv liter valfria bär, vinbär, blåbär eller jordgubb. Blanda gärna olika sorter.

Mixa bären med en stavmixer.

Om purén är väldigt lös kan du koka den för att reducera vätska. Eller sila genom durkslag, ta reda på fruktsaften kan hällas över glass.

Bred ut på bakplåtspapper eller på ett torkpapper.

Bred ut jämnt och ca 0,5 cm tjockt.

Torka tills det är segt, det tar cirka 8 timmar.

Klipp eller skär i bitar.


Snabba choklad och kokoskakor RAW

För att kakorna ska bli RAW ska alla ingredienserna vara RAW, dvs inte upphettade till mer än 42 grader. Men det går förstås att göra kakorna ändå.


INGREDIENSER – 10 bars
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl kokosflarn/ riven kokos
1-2 msk kakaopulver
*
2 msk kokosolja
1 dl russin
1 dl dadlar


- Mät upp torkad frukt genom att packa i decilitermått

- Pulsera nötter, kokos och kakao så att det blir grovhackat. Häll i skål.

- Mixa kokosolja, russin och dadlar till en slät smet. Blanda med de torra ingredienserna.

- Gör en limpa 2 cm tjock.

- Strö över kokosflingor.

- Kyl och skär i bitar.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>