Torka mat till våren och sommarens turer!
Vi fortsätter att tipsa om bra saker att börja torka för att ha med ut till vårens och sommarens turer.
Av: ulindh
Potatis är gångbart och väldigt bra och enkelt att torka. Den torkade potatisen kan du förvara skivad för att ha i grytor och soppor eller mixa sönder för att göra eget mos av.
Med en torkad grönsaksröra kan du piffa till många rätter på turen. Variera kryddsättningen i den här och tillsätt örtkryddor, lök- eller vitlökspulver.
Annat som är kul och enkelt att torka är att göra egna frukt- och bärremmar. Torkade bananer blir extra goda om de doppas i citron före torkning. Dessa blir perfekt godis på turen.
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat 10 dagars vandring i Abisko
- Löpning Köpa mina första trail-löpskor
- Jakt Staten backar – samebyar kan få kontroll över jakten utan huvudförhandling
- Övriga aktiviteter Billig och bra våtdräkt för simning i sjö?
- Friluftsmat Adventure Menu "förfallodatum"?
- Friluftsmat hållbar mat
- Friluftsmat Torkad Fruktkräm
- Friluftsmat Vad ersätter gröt?
- det är godare än frystorkad mat
- det är billigare än frystorkad mat
- det blir mindre skräp då min "förpackning" är en vanlig plastpåse
- det tar mindre plats, dvs man kan packa bra många rätter i exempelvis en glass- eller kakburk
Frystorkad mat är inte framtiden, för mig i alla fall.