Vandringstjejen med passion för jakt

Älskar allt som har med friluftsliv att göra. Jag har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder - Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien. Tog jägarexamen 2017 och jagar hela hösten och vintern!

Vilken grej det har blivit av mitt äventyr 2013 - "En utematt i månaden under ett år"

Ni som hängt länge här på Utsidan kommer säkert ihåg 2013 när jag och mitt ex drog igång vårt äventyr "En utenatt i månaden under ett år".

Trodde faktiskt aldrig i min vildaste fantasi att så många skulle göra samma äventyr som jag gjorde 2013!

Nu har det gått 6 år sedan äventyret och livet för mig ser helt annorlunda ut än det gjorde då (allt bara till det bättre)!

Men då, 2013 när jag gjorde mitt äventyr, så upp uppmärksammades det av både radio och tidningar. Många  här på Utsidan följde mina strapatser och olika äventyr för att få ihop hela året.

Året efter mitt avslutade projekt startades en grupp på Facebook "en utenatt i månaden" av min numera vän Jan efter att han i sin tur läst om mitt äventyr/projekt.

Facebookgruppen har idag över 3000 medlemmar. Medlemmarna i gruppen är oftast mitt upp i sitt äventyr att försöka få till alla 12 månaderna. En del lyckas, andra har svårt och missar en eller ett par månader. Vissa i gruppen kör på år efter år och har gjort hela grejen till en livsstil.

Det finns även en facebookgrupp i samma ämne där endast tjejer får vara medlemmar. Många tjejer är rädda för att vara själva i skogen och genom facebookgruppen kan de skapa gemensamma event och inspirera varandra. Är du tjej och vill bli medlem så hittar du den gruppen här: https://www.facebook.com/groups/2001692550070920/chats/

Det är väl just det här alla mina blogginlägg här på utsidan och min webb www.vandringstjejen.se handlar om. Att inspirera andra och att få andra att förstå att utelivet inte är så krångligt som många tror. 

Vill du läsa om mina uppmärksammande övernattningar 2013, få tips på vad man kan göra eller hitta fina platser för övernattning så följ länken här nedan. https://www.vandringstjejen.se/en-utenatt-i-manaden-2013-adventure-nights-2013/

Annars hittar du mig på instagram under https://www.instagram.com/vandringstjejen/

/Helena

#vandringstjejen #äventyrsfamiljen

 

Inlagt 2019-02-27 12:58 | Läst 4121 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-02-28 00:37   StatuFama
Jag tycker det är en intressant livsstil som dessutom ger "mycket" friluftsliv för insatsen.

Jag undrar om det finns den omvända livsstilen också: Åter till civilisationen endast en gång i månaden.
 
Svar 2019-03-04 09:41   Helena Traneving
Det finns absolut. Många söker sig till lugnare miljöer. Läste om ett par som hyrt ut sin bostad på prov under ett år och flyttade till en enklare fjällstuga. Nu hade de bott där i 1 år och gjort några modifieringar av stugan. Tex kopplat in solceller så de får något lyse på kvällen. Solcell som driver pumpen till vattnet i köket (kallvatten). De hade vedeldad bastu och en bäck utanför så där tvättade de sig. Mannen i familjen hade börjat ta olika ströjobb. Kvinnan i familjen jobbade i Östersund i veckorna så de hade skaffat en liten övernattningslägenhet där eftersom resorna t/r blev lite för långa. De har två-tre år kvar till pension sen tänker de bo där permanent.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar