Vandringstjejen med passion för jakt

Älskar allt som har med friluftsliv att göra. Jag har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder - Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien. Tog jägarexamen 2017 och jagar hela hösten och vintern!

När taxen vägrar sluta jaga och man måste ta på pannlampan

Nyårshelgen bjöd på lugnt nyårsfirande på landet utanför Uppsala.

Nyårsafton prioriterades mat och umgänge med goda vänner.

Inga fyrverkerier så långt ögat kunde se och det tror jag våra två hundar var hyfsat glada över.

Inte för att de är så skotträdda precis. Är man stor polishund och liten jakttax så bryr man sig inte så värst mycket om knallar och smällare. ;)


Det går en del tid åt att leta tax och att vänta in drivande tax med rådjur....

Nyårsdagen ägnades åt rådjursjakt med min sambo, vänner och taxen Norma.

Min sambo och vår tax Norma. Vart är de där rådjuren???....

Norma var på jakthumör. Hon drev och plockade upp rådjur efter rådjur. Hon var så himla sugen att hon inte ens kunde sluta jaga när mörkret föll. Vi fick gå och äta kvällsmat innan hon tröttnade. Min sambo var ute ett par gånger och letade efter henne med hjälp av GPS och pannlampa. Tillslut kom de båda tillbaka till huset/bilen. 

De är envisa de där taxarna. De har en egen vilja och är inte alls lika villiga att följa regler och order som andra hundar. Att komma när husse tutar i luren funkar inte alltid. Som den här dagen när hjärnan har låst sig på lukten av rådjur och det är nytt år och allt annat härligt ;)

Dock blev inget rådjur skjutit den här dagen. De är väldigt uppmärksamma på ljud och rörelser. 

Stå här, sa han mitt hjärta :)

Jodå, det kan jag göra och jag ska försöka vara så tyst jag bara kan. Det är nämligen inte alltid så lätt att vara knäpp tyst en hel dag. I alla fall inte för mig :) :)

Jag hoppas att även du hade en lugn och skön nyår. Nu blickar vi framåt och drömmer om bra jakt och många sköna vandringar.

/Helena Traneving med sambo

Min webbsida:

http://vandringstjejen.webnode.se/

Följ min facebooksida:

https://www.facebook.com/vandringstjejen/

Inlagt 2017-01-03 11:29 | Läst 7171 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-01-03 12:12   Nyingen
Trevlig läsning! Hade själv en bra jaktdag på nyårsdagen. Skolboksexempel på hardrev. Tilja, min beagletik, gjorde ett fantastiskt jobb. Vi andra var inte riktigt på hugget så haren klarade sig. :-)
 
Svar 2017-01-03 14:46   Helena Traneving
Hej! :)

Hardrev har jag inte varit med på ännu men ser fram emot det efter alla teorier jag hört.
Stämmer det att haren ofta springer samma runda så man i praktiken nästan kan gå ut och ställa sig där hund och hare passerat tidigare?

Det är ju inte alltid nödvändigt att skjuta något. Att vara ute och umgås med massa vänner är ju också roligt ;)
 
2017-01-03 18:07   Nyingen
Stämmer bra det. Förutom att det inte är "att bara..." ;-)
Lägger ut en bild från pejlen i mitt album (hittar inget sätt att göra det här i kommentarsfältet... den heter ""bra harjakt"). Tyvärr är det ingen karta i bakgrunden men det ger ändå en bra bild av hur det kan se ut ...
 
Svar 2017-01-04 13:14   Helena Traneving
Tack :)
Uppskattar all info jag får tag i!
I princip samma spår med några avvikelser.
Ska väl inte vara allt för lätt och förutsägbart antar jag ;) ;)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!