Artiklar i kategori Aktivitet/Matlagning

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Friluftsrecepttävling - vinn vakuumpackare!

I samarbete med Friluftsmeny har vi nu en friluftsrecepttävling, här har du chansen att vinna en fin vakuumpackare från SICO värd 2800 kr. Läs mer

Friluftsmeny med i Ute med P1

Eric på Friluftsmeny var med och lagade mat i senaste programmet av Ute med P1 som sändes i måndags. Läs mer

Mat och kosthållning för Gröna bandare, fjällfarare och långturare

En fjällfarares viktigaste redskap på långturen är den egna kroppen. Den ska dag efter dag och vecka efter vecka klara av många mil, timmar, höjdskillnader, plötsliga väderomslag och stökiga terränger. Läs mer

Tips om vegetarisk friluftsmat

Det kan vara lurigt att laga vegetarisk friluftsmat som är näringsrik, samt att hitta bra ingredienser och få variation. Att vara vegetarian och samtidigt gilla friluftsliv kan betyda pasta med tomatsås dagarna i ända, men det behöver inte vara så. Läs artikeln för tips om vegetarisk friluftsmat! Läs mer 2

Grundrecept: torka köttfärs

För att göra det enkelt är hela processen uppdelad i olika steg – bara att följa punkt för punkt. Läs mer 2

Sju sätt att förkorta tillagningstid på friluftsmat

Det är ofta en fördel att förkorta tillagningstiden på friluftsmaten, både för att spara bränsle men även föra att få mat snabbt då du ofta är hungrig. Här är sju sätt att få maten klar snabbare. Läs mer

Introduktion till att torka mat: morötter

Principen för att torka mat är väldigt enkel: reducera vatten i ett livsmedel genom avdunstning. Många livsmedel kan torkas i rumstemperatur medan vissa behöver varm luft för att inte torktiden ska bli så lång att livsmedlet till exempel härsknar eller möglar. Läs mer

Mat för långvandring - intervju med Staffan Sandberg

Om man som Staffan bestämmer sig för att långvandra är just maten något som behöver förberedas och planeras ganska väl. Långvandringen ställer krav på vikt, variation, packning och ibland även logistik om du hämtar mat från depåer. Läs mer

Kan en yxa på halvkilot göra jobbet? Test av Fiskars X5

Efter att ha släpat på en yxa på drygt 1,5 kilo under ett par år ville Eric ha en lättare yxa för att kunna klyva ved till att göra upp en lägereld. Valet föll på Fiskars lilla yxa X5. Läs mer 5

Utsidan blir delägare i Friluftsmeny

Nu blir Utsidan blir delägare i Friluftsmeny och med det läggs ett större fokus på friluftsmat och den utrustning som hör till. Satsningen kommer att synas i form av artiklar, recept, tester, filmer med mera. Läs mer

Erics 3 bästa tips på bra vintermat för dagstur

Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man kan äta ute på sin dagstur på vintern, här får ni tre av hans bästa tips! Läs mer 4

Vinnarna i friluftsrecepttävlingen!

Det kom in många härliga recept i tävlingen tillsammans med Friluftsmeny.se och juryn har haft en tuff uppgift att hitta vinnare. Men nu är det klart. Läs mer 6

"Gröt - en fantastisk historia" + recept!

Det här är en bok för den vetgirige och naturligtvis för den som gillar mat. Ren fakta blandas med målande beskrivningar, gröthistoria som tar dig till både USA och tusentals år tillbaka till Mellanöstern. Läs mer

Ny tävling! Skicka in ditt bästa friluftsrecept

Skicka in ditt bästa friluftsrecept - vinn torkugn från Excalibur! Läs mer 4

Risotto - god och enkel friluftsmat!

Risotton är lätt att förbereda och tillaga, är energirik och dessutom väldigt god. Ytterligare en fördel med risotto är att den håller sig varm länge, vilket inte minst är bra nu när vi går mot kallare tider. Läs mer 2

Bästa sättet att torka svamp

Hur torkar du svamp på bästa sätt? Vilken svamp kan du torka? Och hur förvarar du den torkade svampen? Dessa och andra frågor om att torka svamp besvaras i denna artikel om att torka svamp. Att torka svamp är enkelt, om du följer vissa principer så är det helt enkelt svårt att misslyckas. Läs mer

Om något så enkelt som att diska på tur

Alla som läser denna korta artikel kommer troligen att lära sig något om den ädla konsten att diska enklare och miljövänligare. Läs mer 18

10 tips om mat för kajakturen

Här är tio smarta tips om mat för dig som ska ut på paddeltur i sommar. Läs mer 3

Gör egna "frystorkade" rätter - del 2 av 2

Här är andra delen om hur du kan göra din egen ”frystorkade mat”. I första artikeln gavs ett exempel med lufttorkad tonfisk, snabbris och sweetchilisås. I del två får du fler smarta ingredienser som du kan använda till dina egna snabba rätter. Läs mer 1

Gör egna "frystorkade" rätter - del 1 av 2

Den här artikeln visar hur man kan göra sin egen snabba mat som du bara häller kokande vatten över och väntar en stund - precis som med frystorkad mat! Läs mer 15
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Partner<annons>

Sök ord i texten

Alla kategorier

 

Logga in