Artiklar i kategori Aktivitet/Matlagning

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Kolbullar

Här följer ett recept på kolbullar, tillagas helst över öppen eld enkelt och gott att laga. Läs mer 1

Vedkök, ett alternativ till gaskök?

Vedkök används för att laga mat på och eldas med kottar, pinnar eller annat torrt bränsle du hittar i naturen. Marknaden har nästan svämmat över med olika märken och modeller av vedkök. Här kan du läsa om fördelar och nackdelar med dessa. Läs mer 8

Frystorkade rätter

Lyofood är ett nytt märke för frystorkade rätter i Sverige men som funnits på marknaden i Europa sen 1998. Läs mer

Test av Urbergs kaffebryggnings- och espressokit

Vår i luften och ingen tackar väl nej till en fikapaus i naturen? Urberg har två nya kaffekit i sitt sortiment. Ett för att brygga kaffe och ett espressokit, vi har testat dem. Läs mer 2

Torka ett lager av grönsaker - redan nu!

Tiden går fortare än vad man tror, rätt var det är står vi där i juni och vill ut i skog och mark. Om du börjar torka ingredienser redan nu så har du ett lager för att göra din egen friluftsmat och du kan du göra det i lugn takt. Läs mer 1

Vandringsmeny Sarek 2016

Tips på egentorkad mat till sommarens äventyr. Beskrivning av god och varierad fjällmeny från en Sarektur sommaren 2016 Läs mer 9

Recept på smarriga kaffebars

Här är en god energikaka med kaffesmak kanske något att göra till helgens utflykter. Receptet kommer från Friluftsmeny där det finns flera goda recept på energikakor. Läs mer 2

Vinnarna i recepttävlingen!

Recepttävlingen är nu avgjord och vi har utsett vinnarna! Tre enkla men goda rätter att laga ute. Läs mer 1

Vad har du för matsäck med ut i helgen?

Vad ligger det för godsaker i matsäcken i helgen? Glöm inte vår recepttävling tillsammans med Friluftsmeny där du har chansen att vinna en vakuumpackare från Sico! Läs mer 1

Friluftsrecepttävling - vinn vakuumpackare!

I samarbete med Friluftsmeny har vi nu en friluftsrecepttävling, här har du chansen att vinna en fin vakuumpackare från SICO värd 2800 kr. Läs mer

Friluftsmeny med i Ute med P1

Eric på Friluftsmeny var med och lagade mat i senaste programmet av Ute med P1 som sändes i måndags. Läs mer

Mat och kosthållning för Gröna bandare, fjällfarare och långturare

En fjällfarares viktigaste redskap på långturen är den egna kroppen. Den ska dag efter dag och vecka efter vecka klara av många mil, timmar, höjdskillnader, plötsliga väderomslag och stökiga terränger. Läs mer

Tips om vegetarisk friluftsmat

Det kan vara lurigt att laga vegetarisk friluftsmat som är näringsrik, samt att hitta bra ingredienser och få variation. Att vara vegetarian och samtidigt gilla friluftsliv kan betyda pasta med tomatsås dagarna i ända, men det behöver inte vara så. Läs artikeln för tips om vegetarisk friluftsmat! Läs mer 2

Grundrecept: torka köttfärs

För att göra det enkelt är hela processen uppdelad i olika steg – bara att följa punkt för punkt. Läs mer 2

Sju sätt att förkorta tillagningstid på friluftsmat

Det är ofta en fördel att förkorta tillagningstiden på friluftsmaten, både för att spara bränsle men även föra att få mat snabbt då du ofta är hungrig. Här är sju sätt att få maten klar snabbare. Läs mer

Introduktion till att torka mat: morötter

Principen för att torka mat är väldigt enkel: reducera vatten i ett livsmedel genom avdunstning. Många livsmedel kan torkas i rumstemperatur medan vissa behöver varm luft för att inte torktiden ska bli så lång att livsmedlet till exempel härsknar eller möglar. Läs mer

Mat för långvandring - intervju med Staffan Sandberg

Om man som Staffan bestämmer sig för att långvandra är just maten något som behöver förberedas och planeras ganska väl. Långvandringen ställer krav på vikt, variation, packning och ibland även logistik om du hämtar mat från depåer. Läs mer

Kan en yxa på halvkilot göra jobbet? Test av Fiskars X5

Efter att ha släpat på en yxa på drygt 1,5 kilo under ett par år ville Eric ha en lättare yxa för att kunna klyva ved till att göra upp en lägereld. Valet föll på Fiskars lilla yxa X5. Läs mer 5

Utsidan blir delägare i Friluftsmeny

Nu blir Utsidan blir delägare i Friluftsmeny och med det läggs ett större fokus på friluftsmat och den utrustning som hör till. Satsningen kommer att synas i form av artiklar, recept, tester, filmer med mera. Läs mer

Erics 3 bästa tips på bra vintermat för dagstur

Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man kan äta ute på sin dagstur på vintern, här får ni tre av hans bästa tips! Läs mer 4
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Partner<annons>

Sök ord i texten

Alla kategorier

 

Logga in