Nyheter > Torkade hallon- och chokladrutor

Torkade hallon- och chokladrutor

Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.

INGREDIENSER – 20 bitar
2 dl hallonmos (ca 5 dl hallon)
0,5 dl råsocker
3 dl havregryn
1 dl hasselnötter
2 msk kakao

Torka: 50 grader/ 4 + 4 timmar

- Mosa hallonen.

- Koka ihop socker o hallonmos.

- Tillsätt alla ingredienser i matberedare och mixa helt slätt (ca två min).

- Bred ut på bakplåtspapper eller torkpapper, en halv centimeter tjockt (ja, så tunt!) En blöt slickepott kan vara en god hjälp, eller om du lägger ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar. Testa dig fram.

- Torka mitt i ugnen i fyra timmar (50 grader), vänd sedan kakan och torka fyra timmar till, placera på galler om det går.

- Låt svalna och skär i remsor/bitar.

Tips! Pensla choklad på kakorna

Maten torkar snabbare med en torkugn från Excaliburt, Stöckli, Evemat eller Sedona!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-08-09 20:23   AnkiV
Är varmluftsugn ett krav, eller funkar vanlig ugn tro?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!