Artiklar > Recept på stekta enchilladas med bönfyllning

Recept på stekta enchilladas med bönfyllning

Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar uan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost.

INGREDIENSER - 2 portioner
1 burk kidneybönor (kan torkas)
4-6 tortillabröd
1dl riven ost, gärna smakrik tex parmesan (eller torkad ost)
1-2 vitlöksklyftor
En skvätt olivolja
1 nypa salt
Svartpeppar
(+ gräddfil)

Du behöver
Stekpanna
Stekspade

Laga maten ute
- Skölj bönor och mosa dem
- Riv eller finhacka vitlöken, blanda med bönorna
- Blanda i riven ost, olja, salt, peppar och låt stå en stund så att smakerna kommer fram
- Bred ut på tortillabröd och vik dubbelt
- Stek ca två minuter på varje sida
- Servera eventuellt med gräddfil

Utrustning för att laga mat över eld hittar du här!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in