Recept på stekta enchilladas med bönfyllning

En perfekt lunch eller middag på turen.

Av: ulindh

Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar uan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost.

INGREDIENSER - 2 portioner
1 burk kidneybönor (kan torkas)
4-6 tortillabröd
1dl riven ost, gärna smakrik tex parmesan (eller torkad ost)
1-2 vitlöksklyftor
En skvätt olivolja
1 nypa salt
Svartpeppar
(+ gräddfil)

Du behöver
Stekpanna
Stekspade

Laga maten ute
- Skölj bönor och mosa dem
- Riv eller finhacka vitlöken, blanda med bönorna
- Blanda i riven ost, olja, salt, peppar och låt stå en stund så att smakerna kommer fram
- Bred ut på tortillabröd och vik dubbelt
- Stek ca två minuter på varje sida
- Servera eventuellt med gräddfil

Utrustning för att laga mat över eld hittar du här!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...