Nyheter > Hur förvarar du ditt stormkök?

Hur förvarar du ditt stormkök?

Av: Callese

Hur förvarar du ditt stormkök, är en enkät som är skapad av en grupp studenter från KTH som arbetar med ett projektarbete inom design. De skulle verkligen uppskatta om du ville dela med dig av dina erfarenheter och gärna kanske även problem inom förvaring och användning av stormköket.

Vill du vara med och påverka? Klicka här för att komma till enkäten!

För frågor om enkäten maila:

[email protected]

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-04-14 10:32   Skärkarln
Jaha, ytterligare knäppskallar som säger väska när dom menar ryggsäck.....
 
2018-04-14 10:47   Skogsstjärnan
Förstår inte varför Utsidan tar in dessa ständiga Trangia frågor från nån/några som uppenbart verkar skämta. ” Vilket kön tycker du dig tillhöra när du bär ditt Trangiakök i en ”väska” och är väskan helst av läder eller gummi... Seriöst vad är det för typ av frågor?
 
2018-04-14 13:06   Skärkarln
Ja Skogsstjärnarn, frågorna tyder på att det är ett skämt eller någon som är vilse i pannkakakan. Sen kan man ju undra vart den akademiska världen är på väg, om alls inblandade. Nu hävdar någon att de skall göra ett arbete på förvaring av stormkök, ny gällde det kajakluckor. Herreminje!
 
2018-04-14 18:45   Calexico
Ja alla dess skitundersökningar hit och dit är bara irriterande. Jag ser det som spam. Väldigt märkligt att de publiceras.
 
2018-04-14 22:03   Skogsstjärnan
Kanske Utsidans ansvariga är svaret skyldig, Goodwills motsvarighet heter Badwill...
 
2018-04-15 13:28   Fjällpär
Ja verkligen undermåligt. ”Vilket material vill du ha på en väska”. Antar att det är ryggsäcken som avses. Vad tycker ni är bästa ryggsäckstyget; ”gtx, gummi, canvas mm”. Snacka om amatörnivå.
Man har väl köket i förvaringspåse eller utan påse i sin ”gummerade-gummi-canvas” ryggsäck.
Helkasst
 
2018-04-16 08:09   seasteel
Spam, skitundersökningar, knäppskallar, vilse i pannkakan, undermålig...

Om ni nu blir så upprörda över dessa undersökningar, varför 1) klickar ni in på artikeln och 2) klickar vidare till undersökningen bara för att sedan 3) göra er lustiga över att frågeställarna möjligen använder fel ord för ryggsäck?
Det är väl bara att låta bli att läsa? Det är ju inte direkt spam som tvingas på er utan ni måste ju medvetet i två steg välja att läsa?? Ger det verkligen Utsidan badwill att låta högskolestudenter publicera en enkät som berör friluftsliv där Utsidans medlemmar har ett fritt val att ta del av och medverka i?
 
2018-04-16 08:45   Skogsstjärnan
Saken är ju den Lasse Sjöstål att det inte berör friluftsliv utan snarare verkar vara något slags skämt. Därav synpunkten. Att komma till den insikten fick man genom att läsa frågeställningarna. Svårare än så är det inte. Det är roligt om Utsidans medlemmar kan bidra till något i liknande sammhanhang men då bör man välja ut något seriöst.
 
2018-04-16 12:47   seasteel
Hur frågorna upplevs är subjektivt och att utformingen av dem ifrågasätts kan jag förstå.

Men jag har absolut noll förståelse för varför det måste leda till nedsättande kommentarer som i detta fall.
Är det inte lämpligare att istället skicka ett konstruktivt mail till frågeställaren? "Hej, Jag tror att ni ska fundera lite på fråga X och Y då de är otydligt utformade eller kan upplevas som irrelevanta i ämnet för att...."
Jag tror att ni skulle ha större möjlighet att påverka undersökningen på så sätt än att idiotförklara dem. Och är det så att ni egentligen är helt ointresserade av att hjälpa dem med undersökningen och istället bara vill slänga hånfulla kommentarer runtomkring er i största allmänhet så kanske ni inte borde kommenterat från första början.

Att kritisera exempelvis denna typ av enkäter eller för all del enskilda forum-medlemmar är självfallet helt ok men varför inte göra det konstruktivt och med respekt?
 
2018-04-18 23:32   Skärkarln
Varför vara konstruktiv och visa respekt? Jovisst det gör man om det är någon seriös aktör som missat och som med goda råd kan komma rätt, men detta måste antingen var en skämtare eller så är det så urbota undermåligt mot bakgrund att aktörerna påstås komma från en akademisk institution att det skall sågas jäms med marken med anmaningen att gå hem och göra om allt från början och göra rätt
 
2018-04-19 12:15   seasteel
Don´t feed the trolls. Jag avböjer att kommentera vidare.
 
Svar 2018-04-19 22:19   Skogsstjärnan
Normalt brukar jag inte ge mig in i sådans här idiot diskussioner. Här gör jag ett undantag.
När en antagligen mycket trevlig kille som Lasse Sjöstål avslutar med att ”inte mata trollen’ så har någor blivit mycket snett. Lasse har informerats om att hela den här grejen som det handlar om är helvriden, Lasse kan tydligen inre ta emot kritik och reagerar med att den som inte tycker som han är ett nättroll. Är de så här vi normalt trevliga friluftsmänniskors relation ska vara. Som pajkastning om man inte gillar kritik. De som är grund för det här kanske kan kritiseras på ett snällare sätt men det är fortfarande märkligheter gränsande till att vi ska fungera som någon slags driftkukku. Det här reagerade jag på och andra. Lasse Sjöstål blev upprörd och förpassade de med uppenbar kritik till att vara nättroll. Jag gillar seriösa samtal kring friluftslivet och de som vill kliva in på forum som detta med någon slags påstådd högskoleanalys måste vara seriös. Du Lasse Sjöstål borde tagga ner och föra ett bättre och trevligare samtal.
Med vänlig hälsning,
Gösta A Engström
 
Svar 2018-04-20 10:20   seasteel
Hej Gösta, Jag får nog även jag göra ett undantag här.
Ja, vi är överens om att något har gått snett när jag avslutar med en kommentar om nättroll. Vi är dock inte överens om vad det är som gått snett.
Men till och börja, du kan vara lugn, jag har inga problem med att ta kritik. Jag har heller inga problem med att andra tycker annorlunda än mig, det brukar tvärtom ge många och givande samtal. Jag är inte upprörd heller. Och inte kastar jag paj, jag föredrar att äta den, gärna äppelpaj med vaniljsås.

Du efterfrågar seriösa samtal men anser du att de kommentarer som getts om denna undersökning uppfyller det kravet?
Första kommentaren: Knäppskallar (För övrigt har vi väl här på utsidan en gång för alla slagit fast att ryggsäck faktiskt är en sorts väska).
Andra kommentaren: Hånfull kommentar om könstillhörighet
Fjärde kommentaren: Skitundersökning
Sjätte kommentaren: Helkasst

I ingen kommentar diskuteras egentligen sakfrågan: VAD är det som gör att undersökning är löjeväckande dålig enligt er och HUR skulle den kunna förbättras. Istället är det spydigheter rakt igenom. Det är det som jag har reagerat på.

Jag frågade i en kommentar ovan om det inte var bättre att kommentera/diskutera konstruktivt och med respekt och i dialog med frågeställaren komma med förslag på förbättring? Svaret jag fick på det var ”Varför då”, ”ska sågas jämnt med marken”, ”gå hem”. Är det att föra en seriös diskussion? För mig uppfyller den kommentaren alla definitioner på ett nättroll: Inte intresserad av att diskutera sakfrågan utan kommenterar endast för att provocera. Det är svårt att få med nyanser i skriftspråk så jag kan ha missuppfattat intentionen med kommentaren, i så fall ber jag om ursäkt, no hard feelings.
Att bara kalla andra för idioter brukar sällan leda till något konstruktivt, att istället sakligt förklara och diskutera vad man upplever som är fel brukar, enligt min erfarenhet, vara mycket bättre om man vill få andra att förstå vad man menar. Jag kan inte tycka att de kommentarer som fällts angående undersökningen är att föra ett seriöst samtal. Att idiotförklara de som ligger bakom undersökningen lär inte heller hjälpa dem att förändra och förbättra den.
Det finns många personer som inte är värda att respekteras i min bok, hit hör tex grovt kriminella och personer som är våldsamma mot kvinnor och barn. Men varför vi inte ska respektera ett gäng studenter som försöker lösa en skoluppgift övergår mitt förstånd. Vi behöver inte dela deras syn på hur uppgiften ska lösas eller de metoder de valt. Men att därifrån gå till att förlöjliga dem är förstår jag inte. Det handlar inte om att vara snäll, det handlar enbart om respekt för våra medmänniskor.

Och angående frågorna i undersökningen, ni har inte tänkt tanken att den inte enbart har utformats och publicerat unikt till Utsidans medlemmar utan är tänkt att vara mer generiska? Vi på Utsidan kanske fnissar lätt åt frågan om vi känner till varumärket Trangia, men andra personer som deltar i undersökningen kanske inte har samma kunskap eller erfarenhet? Jag har ingen aning om det är så eller inte men kan vara en förklaring till frågornas utformning. När jag gick en utbildning i interkulturell kommunikation med inriktning på affärsförhandlingar pratades det mycket om att skifta perspektiv. Om du uppleverer något som konstigt, märkligt, oförståbart från den andre parten så ska du inte genast förkasta eller förlöjliga utan istället försöka tänka från andra hållet; Varför reagerar/säger/gör de på det sättet? Skifta perspektiv helt enkelt.

Jag har läst frågorna flertalet gånger och jag kan egentligen inte förstå vad som får er att såga den jäms med fotknölarna. Jag upplever frågorna som relevanta och kopplat till det de säger sig vilja undersöka, om än på en låg nivå. Materialvalen är udda, det kan jag hålla med om, men kan nog delvis ses i ljuset av den unga generationens intresse av naturliga material och veganism. Frågan om könstillhörighet kanske inte heller är klockren eller relevant för hur man vill förvara sitt kök, men det beror nog mer på hur intresserad man är av genus-vetenskap eller inte. Men återigen, läs gärna undersökningen utifrån att den inte enbart vänder sig till ”oss proffs”. Eller låt bli, valet är fritt. Jag tror vi kan avsluta här. Det är fredag, helgen i antågande, solen skiner och skogen väntar.
 
2018-05-04 11:02   seobserver
Ett par frågor då Utsidan ofta numera får sådana här språk och sidodebakler.

Skulle inte redaktionen för Utsidan, för att behålla sin goodwill. Be ett gäng Utsideaner hjälpa frågeställarna att höja nivån på frågorna innan de publiceras?

Om Utsideanerna därefter klagar igen då får man väl skriva en en enkel SOP för båda sidor?
 
2018-07-17 09:57   Tetraone
Det märks ju att det är ungdomar utan någon som helst koll som satt ihop frågorna, men det är väl inte hela världen? Fnissa eller sucka om ni nu inte vill bidra, och lämna det bara.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in