Älskar allt som har med friluftsliv att göra. Jag har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder - Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien. Tog jägarexamen 2017 och jagar hela hösten och vintern!

Ängar mig åt friluftsliv året runt!
2012 Utsedd till ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011
2013 Startade hela eventet EN UTENATT I MÅNADEN (Tälta året runt)
2014-2015 FÖRST I SVERIGE att bestiga samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar. Har även besökt samtliga Sveriges 30 nationalparker.
2017 jägarexamen
www.vandringstjejen.se

Användarnamn: Vandringstjejen

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Jakt, Ridning, Utförsåkning

Mer på profilsidan


Spännande bäverspaning med barnen

Vi stack inte hemifrån förrän runt 15:00 på lördag eftermiddag. Tanken med hela turen var att prova vår nya husvagn och att testa så att vi alla kan sova gott i den inför sommarens kommande äventyr.

Sedan alla mina vandringar genom åren har jag bra koll på vart det finns fina och lättillgängliga lägerplatser och det var mot en sådan, endast 30 minuter hemifrån vi styrde bilen den eftermiddagen.

Till kvällsmat grillade vi hamburgare och till efterrätt blev det grillad banan med choklad.

Efter maten gick vi på bäverspaning och kunde följa en bävers simtur längs med hela sjön. JÄTTE SPÄNNANDE eftersom det var första gången någonsin som mina bonusbarn såg en livs levande bäver.

Senare på kvällen tände vi en eld i eldstaden som finns vid lägerplatsen och elden värmde gott när vi satt och pratade om allt vi upplevt under kvällen.

På natten sov vi alla fantastiskt bra i vår husvagn som nerbäddad blir en 180 cm bred säng.

På söndagen vandrade vi en bit på en vandringsled som finns i området. Det blev mer undersökning av bäverspår eftersom vi passerade flera träd som bävern fällt. Min bonusson plockade på sig lite spån som han ville spara så vi har bra tändmaterial till nästa gång vi ska göra eld.

Under vår vandring passerade vi ett avverkningsområde där mina bonusbarn hittade bitar från fällda träd som de använde när de byggde ett torn.

Sixten hittade två fina plattor från träden där man tydligt ser årsringarna. Efter hemkomst blev en av plattorna en sköld och det tillverkades även ett svärd av en gammal träbit.

Enligt mina bonusbarn var detta den bästa semester de någonsin varit på. Det är verkligen ett bra betyg och lovar gott inför sommarens äventyr. Deras lovord visar även att man inte behöver så avancerade resor med barn för att de ska tycka att livet är fantastiskt. Det är tiden man spenderar tillsammans som är viktig, inte hur mycket resan kostar eller hur långt man reser.

Vad brukar du hitta på för spännande med dina barn eller barnbarn? Berätta gärna i kommentaren!

Vill du se fler bilder från vår bäverspaning så kan du gå in på min webb; https://www.vandringstjejen.se/baversafari-pa-bogesundslandet/

Ha en fortsatt fin dag!

/Helena

Du kan även följa mig på instagram: @helenatraneving

eller på facebook; https://www.facebook.com/vandringstjejen/

#vandringstjejen #äventyrsfamiljen #helenatraneving

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2018-05-17 22:14   BrittMarie
Visst är det spännande med bävrar! Själv blev jag halvt ihjälskrämd av deras varningsplask, en natt i Tivenen när jag precis var på väg in i sömnen... Låg vaken länge sen!
Söt liten husvagn, föresten!
 
Svar 2018-05-21 09:43   Helena Rosquist
Ler gott åt din berättelse. Jo, oväntade ljud kan göra så man inte kan somna om. Tog det lång tid innan du kom på att det var en bäver eller låg du och funderade en stund???? :) :)

Vi är jätte nöjda med husvagnen. Det är en @tab320 offroad som är lätt att manövrera och tänkt att användas för vildmarkscamping. Inga campingplatser för oss inte, det är inte riktigt vi liksom :)
 
2018-05-19 17:07   KimE
Jag brukar åka iväg och fiska tillsammans med min dotter med övernattning i tält. Bäverjakt funkar perfekt för att introducera barn man får se mycket av det som händer i naturen på våren. En hel del spänning när bävrarna dyker upp med chans att smyga på dem eller skjuta. Kanot är bra om ni inte vill sitta stilla. För vuxna är det en rolig, billig händelserik jakt när det inte finns så mycket att jaga i övrigt. Skinnen funkar bra i pulkor eller till kläder.
 
Svar 2018-05-21 09:46   Helena Rosquist
Jag har aldrig varit på bäverjakt någon gång men det står med på min lista över saker jag vill prova. Tog jägarexamen för ett år sedan så mina bravader över fällda djur ännu så länge är en fasan och ett rådjur. Har varit med på älgjakt men vågade inte skjuta när jag väl såg en älg. Var helt skakis faktiskt. Så som man blir när man är rätt ny jägare :)
Vart jagar du bäver? Är det på den jaktmark du tillhör?
 
Svar 2018-05-21 21:24   KimE
Jag är inte medlem i något jaktlag just nu men bäver finns på de flesta ställen här i Ångermanland. Det finns gott om områden där man kan lösa dagskort. Ni borde sikta på att åka norrut och prova nästa vår, perfekt jakt för nybörjare med många lugna skottchanser.
 
Svar 2018-05-23 11:16   Helena Rosquist
Det var ett jätte bra tips! Ska sätta upp att jaga bäver på min önskelista till nästa vår. Vet du mer exakt vart man kan lösa dagskort i Ångermanland för jakt på bäver? Är det egen kanot som gäller eller går det att hyra (har egen kanot så det är egentligen inget problem).
1000-tack för tipset! :) :)
 

Läs mer i bloggen

Getsvedjeberget - Höga Kusten - Sveriges svar på Predikstolen

Jag, Fredrik och våra tre hundar - taxarna Norma och Puma och Springer spanieln Bruno gick upp på Getsvedjeberget, Sveriges svar på Predikstolen, i augusti 2023.

Vi tar husbilen till Småland för jakt trots att de gått ut med orange vädervarning - snökaos

Ha en fin dag!

Helena och Fredrik

Vandring i Reinheimen Nationalpark Norge

I augusti åkte vi med vår plåtis/husbil på en tvåveckors resa i Norge. Ett av alla stopp längs vägen var en vandring i Reinheimen Nationalpark. 


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...