Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


En lättare packande lättare packare

Go GI!

Sedan förra året har jag mer och mer dragits åt att lätta på packvikten. Jag kapar till exempel drygt halva tältviken genom att sy eget. Men den allra största kapningen har jag faktiskt lyckats åstadkomma på mig själv! Har ätit bättre och blivit fyra kilo lättare den senaste månaden! Och det känns bra! För hur var det - varje kilo runt midjan motsvarar 178 gram känga på foten, eller nåt sånt.

Och med det resonmanget (även kallat "Tjejekonomi") har jag liksom tjänat in mina nya riktiga vandringsstövlar som jag har införskaffat efter att ha gått igenom mina anteckningar från senaste turen, då jag inte var nöjd med att klafsa i myrar iförd vanliga fiskestövlarna. Eller om man ska vara ärlig så var väl själva myrmarksklafsandet rätt OK, men när man kom upp på torrare och hårdare mark igen så var sulan för tunn. Har förvisso inte vägt nya stövlarna än, men jag gissar att de är tyngre än mina gamla.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-06-18 11:52   brigas
Det är skönt när allt blir lättare,inte minst man själv.Varje kilo mindre känns ge bättre prestationsförmåga.
Fixar inte kroppslättandet nå vidare,aptiten är vanligtvis för god.
När jag går på tur så kommer jag alltid hem lite lättare,tyvärr håller det sej inte.
Är nog lätt (!) att stirra sej blind på packvikten,istället för den icke avtagbara ballasten.
 
2008-06-18 12:58   peter1969
Man kanske skulle ha gjort ett seriöst försök att minska ballasten med 10 kilo. Borde ha varit gjort sen tidigare men det är så förbaskat tråkigt med träning. Om man istället skulle lägga in fler friluftsaktiviteter skulle det kanske bli lättare.

Eller så får man helt enkelt ta sig i kragen......
 
2008-06-20 12:45   Annicas fjällängtan
Jag brukar när jag är possitiv se extrakilona som vikter som man bär med sig för att vardagen ska ge mer träning,vilket ju på ett vis är sant. Problemet är att de äro möjliga att läggaf rån sig när man skulle vilja känna sig lätt. Och om man fortsätter att vara possitiv så kan ju extrakilona ses som reservproviant. Dom här sydplools fararna brukar väl äta upp sig innan de ger sig ut . Ja men det är när jag orkar vara possitiv. Annrars är dom till salu till ett väldigt bra pris.
 
2008-06-21 20:12   Håkan Friberg
Hmmm... Jag TROR alltid att jag ska gå ner 4 kilo nästa månad...
 
2008-06-22 20:17   Thomas Traneving
Har fått höra att varje 10 kg man minskar är en minskad belastning på 40 kg/knä.

Bra kämpat med vikten.......säger vi som lyckats gå ner 13 kg var denna våren :)
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.