Bloggar > äventyriallt > När man trivs bäst ute

äventyriallt

En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

När man trivs bäst ute

Nu har min tid i Skåne bytts mot att göra en liten roadtrip norröver innan jag ska göra mig redo för att fara över till Norge. Min lilla mini roadtrip till Sundsvall kommer bestå av att hälsa på kompisar och att besöka klätterställen jag åker förbi för att utveckla mig själv. Var förbi Kjugekull idag och där finns massa kul och utmanande. Åka bil långt ensam är lite rastlöst om man har myror i brallan som mig så därför utnyttjar jag det till max. Det är ett bea tips om man har tid & möjlighet. Den största delen av tiden har jag spenderat med tjejkompisar och på äventyr, antingen i klätterhallen eller ute på klippa, sprungit, jag har testat boulderblocken inne i centrala Malmö, jobbat lite, varit i Habo Ljung och testat lite av grunderna för att övergå från snö till surfkite och gjort vardagsäventyr som att lära mig bättre att stå på händer och gjort chins i trappor osv. 

Men över till en fundering. Något jag insett med tiden där nere är att jag, eftersom jag mestadels bodde ensam i ett torp på landet, kunde känna mig mer obekväm och lite rädd än när jag bor i tält. Vilket är en lite spännande upplevelse måste jag säga. Jag vetinte varför denna känsla dyker upp, men jag tror min längtan till berg och fjäll börjar ta över. Det är nog så att jag behöver komma ut och bo i tält ett par dagar, minst, och känna in den fantastiska luften, tystnaden, kok kaffe och att kunna dricka vatten ur bäckar och bara vara. En stuga på fjället är en annan femma, där trivs jag oftast också helt okej men bäst i tält eller under bar himmel. Vart trivs du bäst? inomhus eller utomhus? 

Inlagt 2017-05-24 23:34 | Läst 7691 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-05-27 19:38   Karolina P
Har aldrig känt mig rädd i tält. Ljuden utanför kan förklaras. Har dock känt mig rädd i hus där min fantasi inte kunnat hitta någon bra förklaring till de underliga ljuden...
 
Svar 2017-05-28 14:58   duracellkanin
Hej Karolina!
Tack för att du delar med dig.
Jamen precis, det är lite så jag känner också. Det är lite konstig känsla ändå, det vanliga är nog att man är bekvämar mellan väggar och tak tänker jag. Ha en fin dag!
 
2017-06-10 19:08   Yve
På min första vandring upptäckte jag också till min stora förvåning att jag tyckte att det var lite obehagligt att sova i tält. Inte om jag var helt ensam, men när jag hörde röster och insåg att andra kommit till samma tältplats. För min del tror jag att känsla beror på att "dörren" inte går att låsa som hemma på huset. Löste problemet med att knyta ihop bägge dragkedjorna med varandra, går då inte att öppna utifrån. Samt lite rationella tankar om att yxmördare sannolikt inte gör sig besvär med att vandra i skogen i hopp om att hitta ett tält =D. Sover gott efter detta. Tycker om att träffa andra vandrare och prata lite men vill sedan ha möjligheten att "gå hem till mig".Sover alltså hellre i mitt eget tält än trängs med främmande människor i stugor.
 
Svar 2017-06-16 21:29   duracellkanin
Hej Yvonne!
Tack för att du delar med dig av dina upplevelser.
Jamen precis är man helt själv, om man nu inte befinner sig med kompisar och har flera tält kan det vara lite obekvämt med människor i närheten.
Smart lösning med dragkedjorna! Haha nä precis det är ju som det som för att jag känner mig så mycket mer avslappnad i tält än hus.

Hoppas du får en fin sommar med mycket äventyr och tältnätter.

Ha det gott!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!