Bloggar > äventyriallt > Klätterapa på g

äventyriallt

En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

Klätterapa på g

Kontraster till gårdagens klätterhäng ute i Kullaberg med att springa runt på gräsmattan i strålande sol med gräsklipparen och musik i öronen som överröstar ljudet. Igår var en bra dag, ta med tok sköna och peppade människor ut i lagom varmt och molnigt väder till för dem ett helt nytt område och klippa. Förra gången blev jag i princip stekt så folk tror att jag varit utomlands med min vänstra axel. Igår blev det topprep dagen till ära och vi maximerade dagen. Jag lyckades dessutom genomföra en av mina hårdaste leder någonsin, vilket kändes helt fantastiskt kul. Att bli sådär lagomt utpumpad, får tänka inför varje move och verkligen LETA efter nästa flytt, sätta kroppen i alla möjliga olika lägen för att ta sig upp. Helt klart dagens bästa. Jag vill bara göra mera. Det ger en sådan kick. Nu har jag dessutom beställt min första crashpad och jag kan inte vänta på att få ta mig till Kjugekull och testa den så fort den kommer. 

Det känns så kul att hitta något jag tycker om och bara vill göra mer av, lära mig mer och bli starkare. 

Eftersom jag ändå är inne på klättring tänkte jag kolla, vad var ni för bra klätterminnen? Feel free att dela med er. Tycker alltid det är så kul att höra. Har dessutom börjat tänka på höstens escape efter sommarens säsongsjobb är klart, Teneriffa ser intressant ut likväl som Portugal, Grekland osv men allt beror lite på vilken typ av klättring jag kommer vilja göra. 

Inlagt 2017-05-14 11:07 | Läst 7184 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-05-30 09:20   JohnnyL
Jag har ett gammalt klätterminne från just Kullaberg, ganska otäckt men lite kul då allt slutade lyckligt. Jag och kompisen Lasse skulle göra ett försök till förstabestigning av leden Coke på karstens ränna. När han kommit upp ca fyra meter föll han och den enda kilen rippade. han slog i en hylla och fortsatte ned, då jag stod på en hylla lyckades jag fånga honom just innan marken. Hans underarm såg ut som ett S, han blödde från huvudet (ingen hjälm) och benet, men det värsta var att under sin flygtur blev han skiträdd och -ja bajsade i byxorna. Han insistedade att jag körde honom till toaletten på Kullaberg där han skulle snygga till sig innan vi körde till Malmö lasarett. Efter någon vecka klättrade han igen med gips. Slutet gott allting gott :)
 
Svar 2017-06-03 23:04   duracellkanin
Tack Johnny för att du delar med dig av detta minne. Wow vad kul med första bestigning. Oj jisses det var ingen nådig flygtur och vilken tur att det inte gick värre för honom. Det kunde slutat riktigt illa men ibland har man tur. Haha på byx delen, komiskt i det hela. vilken fighter som tog sig ut så fort igen. Härligt och inspirerande!

Vad tycker du om Kullaberg? Och har ni slutfört den?
Ha det gott och klättra lugnt!
 
2017-06-13 09:26   JohnnyL
Nu var det länge sedan jag la klätterskorna på hyllan men jag har alltid gillat Kullaberg. Det är något med ljuset där ute vid havet och klipporna som är unikt i klättersverige tycker jag.
Magnus Runsten, som jag klättrat samman med flera gånger fick äran att göra förstabestigningen av Coke efter vårt försök. Tyvärr finns inte längre Magnus med oss efter en olycka på Mont blanc.
Du verkar ha ett härligt driv, kör hårt och ha det gott :-)
 
Svar 2017-06-16 21:32   duracellkanin
Jasså varför har du slutat klättra? Hoppas du får tid för andra äventyr!
Jag förstår dig helt, och stenkvaliteten är super trevlig också samt att klipporna är väldigt olika.

Kul att höra! Tråkigt att höra att han försvann för tidigt.

Tack så mycket, det ska jag!

Ha det fint du också!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar