Torkad quorn i bitar?

Jag har läst om torkad quorn i bitar, som med lite god vilja kunde passera som kycklingbitar i en gryta. Vet någon var man kan köpa? Kyckling är ju svårt att torka själv, eller snarare, går bra att torka själv men går inte att blöta upp igen...

Mange tack!

Boel
 

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Sojabitarna finns och köpa på det flesta "riktiga" hälsokoster, då menar jag inte piller-hälsokoster. Brukar även finnas på Coop och Hemköp..
Mycket trevligt och gott att dryga ut div. grytor med.
 
Quorn innehåller ju inte särskilt mycket vatten (jämfört med kött), så det borde ju gå lätt att torka vanliga quornbitar. Eller?

Hur bra håller sig vanlig Quorn förresten i rumstemperatur?
 
Nordesjö; sa:
Quorn innehåller ju inte särskilt mycket vatten (jämfört med kött), så det borde ju gå lätt att torka vanliga quornbitar. Eller?

Det finns en faktor till att ta hänsyn till: Det ska gå att blöt upp igen.

Det finns en hel del saker (ost är väl det första jag kommer att tänka på) som fungerar rätt bra att torka men som inte är nån höjdare att försöka få mjukt igen.
 
Problemet med quorn är väl också att det bara är ett företag som har rättigheter att tillverka det? Och de tjänar nog mera på frysta färdigrätter.

I USA finns det också en proteströrelse mot quorn http://www.cspinet.org/quorn/ . Den har nog ingen vetenskaplig grund, men quorn kommer ju dels från Europa, dessutom hotar det, indirekt, de amerikanska biffkorna.
[Ändrat av KLAGER 2005-05-26 kl 15:25]
 
KLAGER; sa:
I USA finns det också en proteströrelse mot quorn

Synd bara att de använder så fjantig retorik.

"Svampen i Quorn har visat innehålla en allergen, men stoppas ändå inte" (snabbt översatt)

Hoppas ingen berättar för dem att apelsiner, fisk och nötter innehåller allergener.
 
Angående allergi av quorn

Hej!

Som jag har förstått det så kan en del personer utveckla en allergi mot quorn som yttrar sig i illamående och kräkningar, det kan bli så illa att man tvingas uppsöka sjukhus. Detta kan uppkomma varierande tid efter att man har använt produkten, alltså behöver det inte bli en reaktion precis första gångerna.

Själv använder jag quorn ibland, men kontentan är väl att det kan vara bra att vara medveten om vad som kan hända, så att man kopplar ihop symptomen med quorn den eventuella dagen som man får en reaktion.

Mvh, Beatrice
 
Torka själv kanske?

Jag har vid något tillfälle köpt torkade grytbitar men det är möjligt att det inte var just quorn.

I vintras gjorde jag en laddning trevlig quornfärs som jag torkade och jag tycker resultatet såg mycket lovande ut. Jag har dock inte provätit eftersom den planerade vegetariska turen avblåstes, men jag ska ta mig an rätterna på nästa långtur. Nu ligger de i frysen och väntar. Så mitt tips är att prova att torka sjäv men jag lovar inte att det blir bra...

"jag lovar ingenting det är det enda jag kan hålla"
L. Winnerbäck



/Andreas
 
Har ni några bra uterecept där de där sojabitarna ingår? Har själv burit med mig dessa på samtliga turer och försökt laga till dem efter förmåga, men oftast har resultatet inte varit helt tillfyllest. Hur tillagar ni dem?
 
I USA finns det också en proteströrelse mot quorn http://www.cspinet.org/quorn/ . Den har nog ingen vetenskaplig grund, men quorn kommer ju dels från Europa, dessutom hotar det, indirekt, de amerikanska biffkorna.
Kollade upp länken och blev överraskad, själv fick jag nämligen en allergisk reaktion av quorn (läs kräktes!) Jag trodde inte att det var speciellt vanligt.
Däremot så förundras jag av den här "proteströrelsen"!?! Det är väl jättebra med ett alternativ till kött som många tycker är enkelt att laga, eftersom man kan göra klassiska "kötträtter" med det. Själv väjer jag att laga köttfri mat utan det här alternativet, och får mat som i mitt tycke blir mycket godare.
För att följa upp trådens början så tycker jag att soyafärs är ett utmärkt val att laga till ute i naturen eftersom det redan är torkat, billigt och enkelt att laga till. Bara att koka upp tillsammans med valfri torr pulver sås! det finns ju tex färdiga rätter som man bara ska tillsätta kött eller färs till och det brukar smaka bra så länge man är ute i naturen =)
[Ändrat av sockersmulan 2005-05-27 kl 15:23]
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips