I USA finns det också en proteströrelse mot quorn
http://www.cspinet.org/quorn/ . Den har nog ingen vetenskaplig grund, men quorn kommer ju dels från Europa, dessutom hotar det, indirekt, de amerikanska biffkorna.
Kollade upp länken och blev överraskad, själv fick jag nämligen en allergisk reaktion av quorn (läs kräktes!) Jag trodde inte att det var speciellt vanligt.
Däremot så förundras jag av den här "proteströrelsen"!?! Det är väl jättebra med ett alternativ till kött som många tycker är enkelt att laga, eftersom man kan göra klassiska "kötträtter" med det. Själv väjer jag att laga köttfri mat utan det här alternativet, och får mat som i mitt tycke blir mycket godare.
För att följa upp trådens början så tycker jag att soyafärs är ett utmärkt val att laga till ute i naturen eftersom det redan är torkat, billigt och enkelt att laga till. Bara att koka upp tillsammans med valfri torr pulver sås! det finns ju tex färdiga rätter som man bara ska tillsätta kött eller färs till och det brukar smaka bra så länge man är ute i naturen =)
[Ändrat av sockersmulan 2005-05-27 kl 15:23]