Nån som sitter på små bitar knivstål

Nä jag blev lite inspirerad av Sissipukko M95 så det är ju egentligen inte en huggare utan en lite större kniv med lite längre blad så man kan dela lite ved och sånt med den.
 
jag har mejlat lite med jakob nylund om han har nå småbitar stål. Han säger att han har 3v stål å då gissar jag att han menar CPM 3V stål men är inte säker. är det ett vettigt stål.
 
jag har mejlat lite med jakob nylund om han har nå småbitar stål. Han säger att han har 3v stål å då gissar jag att han menar CPM 3V stål men är inte säker. är det ett vettigt stål.
Det är ett mycket fint stål. Svårt att hitta något stål som är mer slagsegt men samtidigt slitstarkt. CPM M4 har till exempel bättre slitstyrka men sämre slagseghet. Dessa två befinner sig därför på var sin sida av "linjalen" ;).

Det är egentligen bara S7 som är slagsegare i knivsammanhang: http://www.windsorsteel.com/grades/CPM-3V.htm

~Paul~
 

Aktuellt

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!
Lyckades för några år sedan att bryta av en trancherkniv, dock fick resterna av bladet nytt liv, en av de flitigast använda köksknivar när ingen annan "Is the one!" på picknicken följer, just det , den med. Trotts att bladet är tunt ca 1.5 mm, så funderar jag på att göra en slira åt den...
Vad gillar ni bladprofilen???
kokkniv.jpg
 
Lyckades för några år sedan att bryta av en trancherkniv, dock fick resterna av bladet nytt liv, en av de flitigast använda köksknivar när ingen annan "Is the one!" på picknicken följer, just det , den med. Trotts att bladet är tunt ca 1.5 mm, så funderar jag på att göra en slira åt den...
Vad gillar ni bladprofilen???
kokkniv.jpg
Ser generellt bra ut. Jag hade dock gjort några smärre justeringar.

Till exempel:
Proto1.jpg


~Paul~
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips