Nån som sitter på små bitar knivstål

Nä jag blev lite inspirerad av Sissipukko M95 så det är ju egentligen inte en huggare utan en lite större kniv med lite längre blad så man kan dela lite ved och sånt med den.
 
jag har mejlat lite med jakob nylund om han har nå småbitar stål. Han säger att han har 3v stål å då gissar jag att han menar CPM 3V stål men är inte säker. är det ett vettigt stål.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
jag har mejlat lite med jakob nylund om han har nå småbitar stål. Han säger att han har 3v stål å då gissar jag att han menar CPM 3V stål men är inte säker. är det ett vettigt stål.
Det är ett mycket fint stål. Svårt att hitta något stål som är mer slagsegt men samtidigt slitstarkt. CPM M4 har till exempel bättre slitstyrka men sämre slagseghet. Dessa två befinner sig därför på var sin sida av "linjalen" ;).

Det är egentligen bara S7 som är slagsegare i knivsammanhang: http://www.windsorsteel.com/grades/CPM-3V.htm

~Paul~
 
Lyckades för några år sedan att bryta av en trancherkniv, dock fick resterna av bladet nytt liv, en av de flitigast använda köksknivar när ingen annan "Is the one!" på picknicken följer, just det , den med. Trotts att bladet är tunt ca 1.5 mm, så funderar jag på att göra en slira åt den...
Vad gillar ni bladprofilen???
kokkniv.jpg
 
Lyckades för några år sedan att bryta av en trancherkniv, dock fick resterna av bladet nytt liv, en av de flitigast använda köksknivar när ingen annan "Is the one!" på picknicken följer, just det , den med. Trotts att bladet är tunt ca 1.5 mm, så funderar jag på att göra en slira åt den...
Vad gillar ni bladprofilen???
kokkniv.jpg
Ser generellt bra ut. Jag hade dock gjort några smärre justeringar.

Till exempel:
Proto1.jpg


~Paul~
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips