Kokar alltid. Jag blandar alltid färdiga portionspåsar (havregryn, salt och russin eller tranbär i en liten plastpåse) före turen. Bara att blanda med vatten. Skriver vattenmängd på påsen om jag har olika portionsstorlekar med, så slipper jag tänka också.Nyfiken fråga. Kokar ni gröt eller häller ni bara kokande vatten över grynen?
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Koka gröt
- Trådstartare Snödrivan
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Utan mjölkpulver?Kokar alltid. Jag blandar alltid färdiga portionspåsar (havregryn, salt och russin eller tranbär i en liten plastpåse) före turen. Bara att blanda med vatten. Skriver vattenmängd på påsen om jag har olika portionsstorlekar med, så slipper jag tänka också.
Det är grejen med att inte koka att disken blir enklare. Samt man sparar lite bränsle.I just pour boiling water over rolled oats, with cinnamon, sugar, powdered milk. I find if I boil it, the starch granules dissolve completely and it turns to glue. Tastes OK until it cools. Then the pan is impossible to clean.
Det enklaste är väl att du provar hemma, om du trivs med "okokt" gröt eller ej. Själv gillar jag som sagt inte mjölsmaken som blir kvar, men många äter ju någon "okokt" variant.
Hemma kokar jag havregrynsgröt i mikron, det blir int vidbränt och man slipper passa den och röra om. Ta ett tillräckligt stort (eller brett) kärl bara, så gröten inte svämmar över kanten när den bubblar upp. Jag fixar min i en vanlig djup tallrik, tar två minuter.
Hemma kokar jag havregrynsgröt i mikron, det blir int vidbränt och man slipper passa den och röra om. Ta ett tillräckligt stort (eller brett) kärl bara, så gröten inte svämmar över kanten när den bubblar upp. Jag fixar min i en vanlig djup tallrik, tar två minuter.
Japp. Mjölk tillreder jag separat i kåsan som jag ska äta ur.Utan mjölkpulver?
Om man slår i lite vatten i kastrullen när man tagit gröten och låter det stå medans man äter, så är disken inget problem.Det är grejen med att inte koka att disken blir enklare. Samt man sparar lite bränsle.
Som andra här så har jag kört på havregryn (dock ej förmixade) som får koka upp och efterdra. Brukar förblanda portionspåsar med generös tillsats av blåbärssoppepulver, för annars får jag inte ner det alls. Tycker inte alls om gröt och måste fundera ut nya vandringsfrukostar...
Du skulle kunna minska mängden havregryn, tillsätta lite smör och vaniljsocker och kaffe och ganska mycket strösocker och rulla bollar av smeten. Man kan rulla bollarna i pärlsocker så fastnar de inte ihop så lätt...Som andra här så har jag kört på havregryn (dock ej förmixade) som får koka upp och efterdra. Brukar förblanda portionspåsar med generös tillsats av blåbärssoppepulver, för annars får jag inte ner det alls. Tycker inte alls om gröt och måste fundera ut nya vandringsfrukostar...
Det kan göras kvällen innan, då bli det en sån där "over night oat".Du skulle kunna minska mängden havregryn, tillsätta lite smör och vaniljsocker och kaffe och ganska mycket strösocker och rulla bollar av smeten. Man kan rulla bollarna i pärlsocker så fastnar de inte ihop så lätt...Ingen disk, bra med energi i kompakt format.
/P
Klippta rågflingor, smör o lingon, blåbär samt kryddning, blandas kvällen innan, hastigt uppkok och ställs i grytmysare. Äts med yogurt oftast men funkar väl naket oxså. Diskning inget problem om man äter rent ur kastrullen. Gräs eller grus o vatten disk vid sidan om bäcken.
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg