Koka gröt
- Trådstartare Snödrivan
- Start datum
Gör på samma sättJag kör med "klippta" havregryn (kör dem i mixern en kort stund), häller på kokande vatten och låter det stå med isolering tills det blivit gröt av det.
Brukade även göra "sylt" av pulverkräm, men för korta turer är det lite onödigt jobb.
Smörpulver vad är det?Att hälla över kokande vatten har jag inte fått att fungera (inte för att jag testat många gånger). Jag brukar koka upp vatten och gryn och sedan stänga av värmen och låta efterdra.
Mitt recept:
Havregryn (ca 1,5 dl) 50 g
Mjölkpulver (28% fett) 32 g
Smörpulver 5 g
Valnötter (brutna i bitar) 10 g
Salt
Vatten 3,5 dl
Blir en ganska stor portion.
Det kräver som sagt var "klippta" gryn för att fungera bra.Att hälla över kokande vatten har jag inte fått att fungera (inte för att jag testat många gånger).
Söker man på det får man lite resultat, jag tror inte det varit tillgängligt på den svenska marknaden så länge. Enligt innehållsförteckningen är det 86% smör och resten mjölkpulver.OT
Jag är också nyfiken på adaboks smörpulver - vad är det?
Jag tar själv med rejält med skirat smör på fjället, och det innehåller ju inget vatten. En kompakt smörkaka härsknar ju inte heller, när inte luft och ljus kommer åt.
Så hur gör man smörpulver, och vad är vitsen?