Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hjälp! Vilket kök?
- Trådstartare DrChris
- Start datum
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Svart termos
Jag köpte för några dagar sedan en svart Termos (Primus) på Naturkompaniet
Dom hade även svarta kök (Primus EtaPower EF, men jag lyckades inte länka till bilden)
Per
OT:
Då kan du ju å andra sidan gå in på Naturkompaniet och be att få köpa ett kök svart, lika gärna. Det borde ge ett bra nettopris även det. Jag tror dock inte att det kommer att lyckas så särskilt lätt, och tur är väl det.
Jag köpte för några dagar sedan en svart Termos (Primus) på Naturkompaniet

Dom hade även svarta kök (Primus EtaPower EF, men jag lyckades inte länka till bilden)
Per
Hej
Jag har tröttnat på mitt buckliga jägarkök och letar efter något som är snabbare och kanske mindre till solo utflykter. Tycker ni att man ska satsa på modellerna som ligger på 1 liter eller är det för litet? Vilket bränsle, gas eller flytande? Att tilläga är att jag vandrar inte på vintern.
Tack på förhand
Det finnes så mye å velge mellom http://www.m151a2.jp/gi/milf2.htm
Selv bruker jeg Trangia med gassbrenner, Optimus Nova, hjemmelaget vindskjerm i ulike kombinasjoner.
Kjøp først og fremst noe du føler deg komfortabel med.
dsk
Och jag är inte alltid säker på att utvecklingen går framåt!
Köket är en av de viktigaste prylarna i utrustningen, är du en minimalist eller är du en traditionalist, det vet och kan bara du. Jag känner de som måste ha tre kastruller, skärbräda och tallrikar samt muggar och jag vet de som äter ur grytan, har en vikkåsa till dryck och är belåtna med den utrustningen. När vi går ut med sällskap har vi ofta både tallrikar och kaffemuggar med oss förutom stora kastrullerna och melittabryggaren, allt beror på omständigheter och vad som är viktigt när...
Vandra är sin sak, paddla och picknic är sin sak.
Man bör ju förstå att en lista som Dags japanska länk är ett museum över vad som funnits.....Det som finns i butikerna ser lite annorlunda ut och imorgon kommer det att se ännu lite annorlunda ut.
Trangia även om tungt och beskyllt för containerkök är stabilt och mycket väl vindskyddat, i kombination med gastillsats är det effektivt om inte det lättaste alternativet. Med att lämna en kastrull och den dubiösa stekpannan hemma blir det väsentligt lättare. Man kan använda en aluminium tallrik, pajform, tårtbotten till effektivt och lätt lock.
Toppmonterade kök PR, Biltema PEAK m fl beskylls för att vara ranka, men stabiliseras lätt med tre tältpinnar, ha dåliga vindskydd, men det är lätt att använda dig själv, ett träd/sten samt din ryggsäck till ett mycket effektift lä för ditt kök.
En del förfasas över att äta ur samma kastrull, trots att de flesta försvars hela mathållning baseras på det....Själv väljer jag helst mina kastrulldelare med omsorg.
Trivs man är det rätt och när man blivit förtrogen med sin köksutrustning kan man torka bättre/billigare mat hemma och få ut riktiga läckra små grytor i naturen. Möjligheterna är oändliga.
//J
Vandra är sin sak, paddla och picknic är sin sak.
Man bör ju förstå att en lista som Dags japanska länk är ett museum över vad som funnits.....Det som finns i butikerna ser lite annorlunda ut och imorgon kommer det att se ännu lite annorlunda ut.
Trangia även om tungt och beskyllt för containerkök är stabilt och mycket väl vindskyddat, i kombination med gastillsats är det effektivt om inte det lättaste alternativet. Med att lämna en kastrull och den dubiösa stekpannan hemma blir det väsentligt lättare. Man kan använda en aluminium tallrik, pajform, tårtbotten till effektivt och lätt lock.
Toppmonterade kök PR, Biltema PEAK m fl beskylls för att vara ranka, men stabiliseras lätt med tre tältpinnar, ha dåliga vindskydd, men det är lätt att använda dig själv, ett träd/sten samt din ryggsäck till ett mycket effektift lä för ditt kök.
En del förfasas över att äta ur samma kastrull, trots att de flesta försvars hela mathållning baseras på det....Själv väljer jag helst mina kastrulldelare med omsorg.
Trivs man är det rätt och när man blivit förtrogen med sin köksutrustning kan man torka bättre/billigare mat hemma och få ut riktiga läckra små grytor i naturen. Möjligheterna är oändliga.
//J
Hej
Jag har tröttnat på mitt buckliga jägarkök och letar efter något som är snabbare och kanske mindre till solo utflykter. Tycker ni att man ska satsa på modellerna som ligger på 1 liter eller är det för litet? Vilket bränsle, gas eller flytande? Att tilläga är att jag vandrar inte på vintern.
Tack på förhand
Jag gick för 20 år sedan från jägarkök till flerbränslekök, MSR XGK. Detta kök är ganska lätt och funkar alltid. Efter ca 10 år förstod jag att det fanns alternativ som lät mindre. Sen har jag testat olika varianter bl a toppmonterat gaskök för sommarbruk och andra flerbränslekök för vinterbruk...
Toppmonterade gaskök är lätta vilket talar starkt för dem, men tyvärr tycker jag inte alls om att laga mat på dem. Att röra om, att tillsätta ingredienser, att vispa ned, allt måste göras med försiktighet för att den ranka konstruktionen inte ska falla omkull. Stora kastruller gör det ännu äventyrligare. Detta även om man sätter ner pinnar runt gasflaskan...dessutom är de vindkänsliga, med mitt XGK , Kap-arktic eller jägarkök är det inga problem att laga mat bakom en sten även om det blåser hundar och katter. Med toppmonterat gaskök kan det vara omöjligt att få vattnet att koka under sådana omständigheter...
Eftersom du inte vandrar på vintern skulle jag föreslå ett gaskök med slang och benstöd, typ Optimus stella/motsvarande. Då får du lättvikt, enkelt handhavande men ändå bra stöd för "riktig" matlagning. Ska man göra ngt mer än bara värma vatten till påsmat tycker jag att en kastrull på minst 1,3, gärna 1,5 liter behövs. T ex jägarkökskastrullerna
Om du bara avser att värma vatten, koka nudlar och liknande, och värderar lätt vikt framför allt annat, köp ett toppmonterat gaskök och skaffa en liten bytta på ca 1 L med ett lock av en pajform. Det räcker
Mvh,
//J
Senast ändrad:
Funkar inte fotstöd till gasbehållaren för att minska rangligheten på de topmonterade köken?
Visa bilaga 197
Själv äter jag ur kastrullen, gillar inte att ha överflödigt med material med mig. Brukar också dricka direkt ur kastrullen när jag gör kaffe för att slippa att ta med en kåsa![]()
Jag tycker inte att stöden funkar särskilt bra, det blir fortfarande rangligt när man rör om och grejar, skrapa och steker...dessutom är de ytterligare en pryl att släpa på. Tillslut kan man lika gärna ha ett stabilare kök och skippa extraprylarna som behövs för att staga upp flaskköket...
Men det är min åsikt...
Häls,
//J
Liknande trådar
- Svar
- 37
- Visningar
- 11 M
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg