Insikter från mina utsikter.

Bor med familjen (tre barn) på landet en mil söder om Glava i västra Värmland. Har nära till Glaskogens naturreservat. Uppväxt utanför Falun. Har egen firma där jag jobbar med paleobotanik, en naturvetenskaplig analysmetod inom arkeologisk forskning.
Längtar ut på äventyr men också efter frid och lugn i naturen.

Användarnamn: äventyrssugen

Intressen: Fågelskådning, Expeditioner, Vandring, Långfärdsskridsko, Bär & svamp, Paddling, Foto, Resor, Hälsa, träning, skriva

Mer på profilsidan


Besök i natten

Jag vaknar till av ett ihärdigt prasslande. De ryckiga rörelserna skvallrar om att det är en liten gnagare av något slag. Jag reser mig upp på armbågen. Vindskyddet är kolsvart förutom de allra yttersta mjukt slitna sittbrädorna som den högt stående halvmånen färgar i silvergrå-blått. Längs ena sidan har jag staplat upp en del av innehållet i ryggsäcken, bl.a. en påse med ostmackor och en annan med mysli till morgonens yoghurt.

Efter en stund tystnar prasslet och ut i månstrimman kommer på ljudlösa små tassar en liten skogsmus. Den springer snabbt fram till sovsäcken. ”Du skulle bara våga ta dig en tugga av min dyra Mountain Equipment” tänker jag innan den tar ett skutt upp. Men tydligen blir den paff över det fluffiga underlaget så i nästa bråkdel skuttar den bakåt igen och tassar sen in i mörkret mot mig.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.