Insikter från mina utsikter.

Bor med familjen (tre barn) på landet en mil söder om Glava i västra Värmland. Har nära till Glaskogens naturreservat. Uppväxt utanför Falun. Har egen firma där jag jobbar med paleobotanik, en naturvetenskaplig analysmetod inom arkeologisk forskning.
Längtar ut på äventyr men också efter frid och lugn i naturen.

Användarnamn: äventyrssugen

Intressen: Fågelskådning, Expeditioner, Vandring, Långfärdsskridsko, Bär & svamp, Paddling, Foto, Resor, Hälsa, träning, skriva

Mer på profilsidan


Blåbärsskogen

I mitt första blogginlägg skrev jag att jag mest kommer att röra mig i min odramatiska närnatur så här kommer en rapport direkt från blåbärsskogen.

Väckarklockan ringer 04.45. Det är söndag, sista dagen på sommarlovet för barnen och antagligen läge för sovmorgon. Men jag är urusel på sovmornar, får myror i kroppen av att ligga kvar för länge. Så istället tassar jag tyst upp och drar på mig kläderna. I köket står termosen, mackorna, bärplockaren och en hink som jag ställde i ordning i går kväll. Katten slinker in när jag öppnar köksdörren. Golvbräderna på verandan knakar onaturligt högt innan jag fått på mig stövlarna och tagit mig ut på trappan.

Huka er...

Så var det dags för mig att skriva mitt livs första blogginlägg. Efter att ha tittat igenom blogglistan inser jag att ytterligare en blogg på temat ”tankar runt friluftsliv” knappast är nödvändigt. Det finns redan en lång rad existerande. Så min får väl bli en helt onödig. Men jag vill skriva för att jag tycker det är roligt att skriva och det är roligt om någon läser det jag skriver.

Till börja med kommer en liten utökad presentation av mig själv som komplement till den befintliga. Jag bor sedan 20 år i Värmland, närmare bestämt på landet, söder om Arvika, med min familj. Vi har fyra barn. Jag har egen firma och jobbar med arkeologi, några godmansuppdrag och en liten deltid som assistent för att få ekonomin att gå ihop. Familjelivet, snöskottning, vedhuggning, gräsklippning och husreparationer tar idag det mesta av min tid.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.