Insikter från mina utsikter.

Bor med familjen (tre barn) på landet en mil söder om Glava i västra Värmland. Har nära till Glaskogens naturreservat. Uppväxt utanför Falun. Har egen firma där jag jobbar med paleobotanik, en naturvetenskaplig analysmetod inom arkeologisk forskning.
Längtar ut på äventyr men också efter frid och lugn i naturen.

Användarnamn: äventyrssugen

Intressen: Fågelskådning, Expeditioner, Vandring, Långfärdsskridsko, Bär & svamp, Paddling, Foto, Resor, Hälsa, träning, skriva

Mer på profilsidan


Något helt annat 2 av 4

Livet består inte bara av friluftsliv. Det här är det andra av planerat fyra av mina egna ”friare” texter som jag valt ut att testa på er här på Utsidan. Den här texten är betydligt lättsamare än den förra men bygger på samma tema - längtan om att starta om på nytt.

Det är fritt att komentera, kritisera och ge råd.

Nackdelen med friluftsliv

Erik Danielssons blogg Utflykter har många fina och tankeväckande inlägg, detta handlar om "Nackdelen med friluftsliv".

Tältet slog jag upp tidigare idag, då solen sken från klarblå himmel, en knapp kilometer upp i skogen på en liten bergknalle. Stora gulbruna fördjupningar i snön skvallrade om att ett par älgar också valt ut denna kulle för nattläger men natten innan. Säkert hade de legat här och tittat upp mot fullmånen precis som jag hoppades få göra. Snön hade blåsts tunn på berget och det var inte lätt att få upp tältet. Tänk att något som är så lätt på en jämn gräsmatta om sommaren kan vara så svårt när det är ojämnt, tunn fluffig snö och många minusgrader så att man helst har vantarna på.  Hilleberg Akto är inte känt för någon stor takhöjd och jag kan skamset erkänna att min tältuppsättning inte gjorde saken bättre. Det blev knappt kryphöjd inne.

Något helt annat 1 av 4

Det här inlägget handlar inte om friluftsliv. Det är det första av planerat fyra av mina ”friare” texter som jag valt ut. Jag tycker om att skriva och livet består ju inte bara av friluftsliv (Törs man säga så här på Utsidan?)

Jag börjar lite försiktigt med en kortare text som för mig på sätt och vis knyter an till en del av det som behandlas på Utsidan.

Skidtur

Det blev en skidtur i eftermiddag. Ett par decimeter lös nysnö har lagt sig över skaren. Det har blivit lite pulsigt igen att åka, men skidorna går också tystare, och lite lagom snabbt i nedförsluten…:)

Himlen var helt klarblå och solen värmde gott där den kom åt mellan trädstammarna. Lagom kallt.

Vandring i värme

VARNING! Följande inlägg innehåller ett antal hundbilder. Personer känsliga för hundbilder ombedes lämna inlägget genast  ;-)

Nu när vintern börjar kännas lite seg tänkte jag fresta med några rader från sommaren som gick.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.