Insikter från mina utsikter.

Bor med familjen (tre barn) på landet en mil söder om Glava i västra Värmland. Har nära till Glaskogens naturreservat. Uppväxt utanför Falun. Har egen firma där jag jobbar med paleobotanik, en naturvetenskaplig analysmetod inom arkeologisk forskning.
Längtar ut på äventyr men också efter frid och lugn i naturen.

Användarnamn: äventyrssugen

Intressen: Fågelskådning, Expeditioner, Vandring, Långfärdsskridsko, Bär & svamp, Paddling, Foto, Resor, Hälsa, träning, skriva

Mer på profilsidan


Skidtur

Det blev en skidtur i eftermiddag. Ett par decimeter lös nysnö har lagt sig över skaren. Det har blivit lite pulsigt igen att åka, men skidorna går också tystare, och lite lagom snabbt i nedförsluten…:)

Himlen var helt klarblå och solen värmde gott där den kom åt mellan trädstammarna. Lagom kallt.

Gryning till skymning

Någon fördel ska man väl ha av att vara egenföretagare tänkte jag och beslöt enhälligt att ta en heldag för personalhälsovård. Tidigt på torsdagsmorgonen packade jag skidorna i bilen och for upp till Timanstorp i den allra sydligaste delen av Glaskogens naturreservat. Efter några dagar med blidväder hade det nu frusit på och ett tunt skarlager hade bildats, tillräkligt för att bära ett par breda skidor. Himlen ljusnade och snön var blå. Tio sköna kallgrader.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.