Nästan allt är kul, så länge det är tillräckligt långt ;) Fjällvandringar, traillöpning, och äventyr.

Årets sista formtoppning. Eller?

Tävlingssäsongen 2016 börjar gå mot sitt slut.

Jag lyckades med mitt mål; att köra ett Ironman-triatlon på under 12 timmar (Kom in på 11:48:39 i Kalmar).
Dessutom körde jag Ironman 70.3 i norska Haugesund, cyklade Vätternrundan på under 10 timmar, simmade Vansbrosimningen, och sprang Stockholm Marathon på 3 timmar och 16 minuter.

Nästa helg är det dags för Lidingöloppet, och formtoppningen är i full gång!
Har svept världens kanske bästa PWO och kört ett löppass varje dag senaste veckan, och kommer att köra några dagar till (dock med successivt lägre intensitet).
Från mitten av nästa vecka blir det enbart vila och mycket kolhydrater på tallriken :)

Det blir faktiskt första gången jag kör Lidingöloppet. Och i ärlighetens namn hade jag nog inte prioriterat det i år heller om inte för att jag är mitt inne i en Svensk Klassiker.

Är dock riktigt taggad!

Min tävlingsplan 2016 tar egentligen slut i samband med Lidingö, men jag går och klurar på ett litet tillägg.
Under sommaren har jag fått mersmak på trail/terränglöpning, och det var ett år sen jag sprang ett ultra-maraton senast.

Vad kan då passa bättre än ett ultra-trail-maraton om 3 veckor? :)
Det är Sörmland Ultra Marathon som skvalpar runt i tankarna.

Jag är inte anmäld, men det finns platser kvar. Tusan om man inte skulle ta och nypa en ändå.
Vilken avslutning på tävlingsåret 2016 det skulle vara!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Ultralätt multi-fuel-kök och kokkärl

Det här är fjärde och sista delen i min ultralight-nördiga artikelserie. Som ni säkerligen märkt får man skämmas lite när man tittar på hur svenska varumärken står sig internationellt inom ultralätt utrustning. Och denna gång blir inget undantag.

Ultralätta mellanlager

Det här är tredje delen i min dissekering av lättviktsutrustning (och mitt kompakta ointresse av att föda vissa ur-traditionella åsikter om att endast "rejäla" (överviktiga) prylar från 70-talet är robusta nog för svenska fjäll).

Ultralätta regnkläder vs poncho

I min förra artikel skrev jag om hur det är att vandra i svenska fjällen med en ultralätt 3-säsongspackning. Det går ju lite på tvärs mot den lite utdaterade idén om att en lättviktsryggsäck för svenska fjäll måste väga 2 kg och ha en hipster-logga.
Nu tänkte jag fortsätta lite på den inslagna banan, nämligen att skalplagg inte alls måste vara tåliga nog för ett världskrig med Ryssland, utan tvärtom kan vara mycket tunna och fortfarande göra jobbet.