Nästan allt är kul, så länge det är tillräckligt långt ;) Fjällvandringar, traillöpning, och äventyr.

9 mil, hur svårt kan det vara?

Är nyss hemkommen från jul- och nyårsfirande i Åre. 

Det blev endast två dagar utförsåkning trots att jag älskar utförsåkning - men längdskideträningen går först nu... 
Jag kör stenhårt utefter ett träningsprogram nu, och skrapade totalt ihop ca 15 mil på längdskidorna i Björnen, vilket kändes Ok men något i underkant.

Anledningen är att Vasaloppet närmar sig med stormsteg!

Måste erkänna att även om min kondition är bra för säsongen, så presterade jag inget vidare i längdspåret.
En mil i hyffsat snabbt (men inte alltför utpumpande) tempo stannar på 50 minuter blankt för mig.

Min gissning är att jag kanske kan snitta 55 min/mil under Vasaloppet.

Värt att tillägga är att jag kör Öppet Spår, vilket gör att jag slipper mycket av köandet som uppstår i vasa-vasan.

Nu hoppas jag på mycket snö och minusgrader här i Stockholm så att jag kan klippa 15 mil till innan det bär av!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-01-18 13:11   ulindh
Jag ska också åka öppet spår Vasaloppet men fick inte till några 15 mil skidåkning under julhelgen, och här i Stockholm är det mest is och skare. Men man får leva på hoppet att det hinner komma lite snö innan 27 februari. Konditionen får man jobba på på annat sätt! :-)
 

Läs mer i bloggen

Ultralätt multi-fuel-kök och kokkärl

Det här är fjärde och sista delen i min ultralight-nördiga artikelserie. Som ni säkerligen märkt får man skämmas lite när man tittar på hur svenska varumärken står sig internationellt inom ultralätt utrustning. Och denna gång blir inget undantag.

Ultralätta mellanlager

Det här är tredje delen i min dissekering av lättviktsutrustning (och mitt kompakta ointresse av att föda vissa ur-traditionella åsikter om att endast "rejäla" (överviktiga) prylar från 70-talet är robusta nog för svenska fjäll).

Ultralätta regnkläder vs poncho

I min förra artikel skrev jag om hur det är att vandra i svenska fjällen med en ultralätt 3-säsongspackning. Det går ju lite på tvärs mot den lite utdaterade idén om att en lättviktsryggsäck för svenska fjäll måste väga 2 kg och ha en hipster-logga.
Nu tänkte jag fortsätta lite på den inslagna banan, nämligen att skalplagg inte alls måste vara tåliga nog för ett världskrig med Ryssland, utan tvärtom kan vara mycket tunna och fortfarande göra jobbet.