Nästan allt är kul, så länge det är tillräckligt långt ;) Fjällvandringar, traillöpning, och äventyr.

Dubbel regnbåge i Katterjåkk

Efter en veckas skyrunning/trail-löpning (över 2 mil om dagen!) i norska och svenska fjällen nådde vi till slut vår slutdestination i Katterjåkk (2 km öster om Riksgränsen, för er som inte orkar googla).

Vi har haft nästan osannolik tur med vädret - endast en enda regndag!

Som grädde på moset möts vi av denna syn i Katterjåkk; Ett stort regnoväder som sveper över fjället i öst, med blå himmel i norr och syd, och med en dubbel regnbåge!

Dessutom kom ovädret aldrig över oss, utan drog vidare norrut. Ibland ska man ha tur minsann! :) 

Jag kan för övrigt hälsa att det går alldeles utmärkt att välja bort vandringskängor och vandringsskor, och enbart gå i sina bästa traillöparskor istället. Så länge man har en hyfsat lätt packning och ordentliga damasker så!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-08-06 19:18   Örnsätrarn
Tjusig bild på regnbågen. Skulle gärna se den i större format. Glömde du kryssa för förstoringslänken?
 
Svar 2016-08-07 18:16   fredriklyreskog
Den rutan måste jag ha missat. Men bilden - och några till - ligger uppe på min Instagram-profil: https://www.instagram.com/lyreskog/
 

Läs mer i bloggen

Ultralätt multi-fuel-kök och kokkärl

Det här är fjärde och sista delen i min ultralight-nördiga artikelserie. Som ni säkerligen märkt får man skämmas lite när man tittar på hur svenska varumärken står sig internationellt inom ultralätt utrustning. Och denna gång blir inget undantag.

Ultralätta mellanlager

Det här är tredje delen i min dissekering av lättviktsutrustning (och mitt kompakta ointresse av att föda vissa ur-traditionella åsikter om att endast "rejäla" (överviktiga) prylar från 70-talet är robusta nog för svenska fjäll).

Ultralätta regnkläder vs poncho

I min förra artikel skrev jag om hur det är att vandra i svenska fjällen med en ultralätt 3-säsongspackning. Det går ju lite på tvärs mot den lite utdaterade idén om att en lättviktsryggsäck för svenska fjäll måste väga 2 kg och ha en hipster-logga.
Nu tänkte jag fortsätta lite på den inslagna banan, nämligen att skalplagg inte alls måste vara tåliga nog för ett världskrig med Ryssland, utan tvärtom kan vara mycket tunna och fortfarande göra jobbet.


Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?