Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


Your forest is great

Alltid intressant att komma i kontakt med utländska turister - och särskilt då man stöter på dem i ens hemmatrakter. Genast börjar jag ställa frågor. Varför de valt Sverige ? Var har de varit och vart är de på väg ? Hur länge ska de vara här ?

I Ånnaboda denna helg träffade jag en ung (23 år) man ifrån Belgien. Han var där för att han ville uppleva skog och vildmark - var på väg till Falkaklippan. Ok...svarade jag - och samtalet flöt på om lite allt möjligt. Men om han ville uppleva riktig vildmark så tyckte jag att han skulle bege sig längre norrut - till b.l.a Sarek och Kebnekaise. Nyfiket lyssnande han när jag berättade om områdena. Han ville absolut fara dit någon gång.

I alla fall en bra start

Det nya året inleddes med några dagars vandring i behaglig temperatur och fint väder. Jag började i Ånnaboda och tog mig vidare på bergslagsleden (etapp 10) söderut - till vindskyddet vid sjön Björktjärn. Där tältade jag och fick en skön kväll och natt. Fortsatte sedan på bergslagsleden (etapp 11) söderut till sjöarna Lilla och Stora Tväggelåten. Även där blev det tält och kvällen blev klar och kylig - med en nästan fullmåne.

En natt på Lövnäsberget

Lite trist med det milda vädret så här i slutet av November och början av December, hade räknat med lite snö och kyla. Men men..vintern kommer väl så småningom. Fick ännu en fin kväll och morgon i Kilsbergen häromdagen. Denna gång velade jag lite innan jag valde plats - till slut blev det Lövnäsbergets högsta punkt, där jag övernattat några gånger tidigare. Anlände på eftermiddagen i fint väder och slog upp tältet där jag brukar.

En natt på Falkaklippan

Många platser har man sovit på i kilsbergen men aldrig uppe på Falkaklippan. Denna gång valde jag denna klippa som ligger cirka 2 km söder om Ånnaboda, etapp 10 på bergslagsleden. Behövde ej leta någon längre stund innan en bra tältplats hittades.

Bergen lockar...

Anderna..Velebit..Pyrenéerna..Atlasbergen..Sierra Nevada..Tatrabergen..Klippiga bergen..Serra da Estrela..Skanderna..Alperna är några kuperade områden jag besökt som långfärdscyklist och vandrare. Det finns alltid ett visst oförklarligt sug att besöka bergsområden...om och om igen...

Tur då att man har Kilsbergen inpå knutarna som man enkelt och snabbt kan ta sig till:-)

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 17 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.