Bloggar > Jespers blogg

Jespers blogg

Skrämd av naturligt ljud.... Placerad på karta

Helgens väder kring Örebro var klart och vackert. Kunde inte hålla mig, blev buss till Ånnaboda för en natt i frihet. Började med stigen längs Göljeån, sedan till vindskyddet vid sjön Göljan.

På plats (vindskyddet) var det två barnfamiljer som var där för att grilla korv, fortsatte då en kort bit på leden. Vek sedan av ner emot sjön igen och tog där lunch med solen i ansiktet. Här kunde jag också höra barnen, när de ljuden tystnat visste jag.

Vid fyratiden blev det tyst och kunde då traska tillbaka och kvällen blev behaglig. En fullständigt stjärnklar himmel och en lägereld, vad mer behöver man ?

 

 

Vid sextiden på morgonen kom ljudet (blev klarvaken), och det lät som något slags flygplan som passerade i"extremfart" (högt/pipliknande ljud...sedan tyst), djur eller fågel uteslöt jag direkt. Det tog ett par sekunder innan jag kopplade ljudet till isen, som det måste ha varit ? Har mycket svårt att tänka mig att det skulle vara något annat, för ljudet var så kraftigt/intensivt. Halvskrämd blev jag iallafall....

Morgonen förövrigt var vacker och lugn, solen som sakteligen letade sig fram, vindskyddets termometer visade minus 9....

 

Postat 2010-11-08 16:59 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Logga in