Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Äntligen har jag förstått varför man ska göra besvärliga saker!

Det är härligt att drabbas av insikter och aha-upplevelser. Idag fick jag ännu en sådan, när det gick upp för mig varför det är bra att göra svåra saker. Eller åtminstone varför det är praktiskt att ha gjort dem.

Idag är jag hemma med två sjuka barn som är för sjuka för att vara i skolan, men tillräckligt friska för att inte kräva 100%-ig uppmärksamhet. Då har man tid att leka lite med symaskinen. Jag går och väntar på att få hem lite ylletyger så att jag kan börja sy kläder åt mig och maken till den kommande sekelskiftesvandringen. Och har man sagt A så får man säga B. Klart att även barnen måste få sig något tidsenligt.

Sagt och gjort. Ett par Madickenklänningar kan väl inte vara så svåra? De kan vara bra som lite uppvärmning. Så jag tar fram tyget och börjar mäta och klippa och höfta och nåla och sy. Mönster är för sissies. Och medan jag sitter där vid symaskinen och slänger ihop en klänning mest för att ha något att göra i väntan på "det riktiga projektet", så slår det mig att det jag gör egentligen inte är helt snutet ur näsan. Men jag har ju sytt ett tält. Det var rätt svårt ibland. Det krävde lite eftertanke och planering. Nu, när jag syr barnkläder,  känns det som att det mest är raka sömmar och lite rynktrådar. Jag inser att jag nog växte rätt mycket av att göra något krångligt. Gick upp i level, för att tala spelspråk.

Men visst, nog har jag alltid vetat rent intellektuellt sett att man ska sikta mot stjärnorna för att nå högt, men jag har hittills aldrig förstått det i själen. Som genom ett trollslag blev det ju också helt uppenbart vad det är som driver vissa att göra saker som andra tycker är direkt vansinniga. En del av lockelsen ligger ju att man växer som människa. Att inse att man är kapabel, och att man klarar av saker. Man blir starkare.

Dagens sjukling i nästan färdig underklänning. Knapparna kan man ta framför TV:n ikväll.

Det är inte alltid man har tillgång till maskinen. Ida måste ju också få experimentera lite.

Nog bloggat. Nu ska jag börja med middagen och Ylvas klänning. Och så måste jag se om jag har något gammalt lakan att offra till förklädena.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-05-17 15:37   Thomas Traneving
Vad fin klänningen blev! I se väldigt lycklig ut! Ska bli jätte kul att se resultatet av dina ansträngningar. Bild på hela familjen Ö läggs in som önskemål ;) /H
 
Svar 2011-05-17 17:09   Öhrnell
Tack! Och familjebild ska vi väl fixa, bara vi inte får problem med kameran i sommar igen, peppar, peppar.
 
2011-05-17 17:26   seobserver
Alltid ligger trädtopparna närmare efter att ha siktat mot stjärnorna. Så pröva dina vingar!
 
2011-05-18 09:10   Wolf25
Är en fördel då barnen blir lite större, min barn kräver att man ska aktivera dom hela tiden då dom är sjuka. Kanske jag kan få min goretexjacka färdig, ligger i en påse utan ärmar sedan några år :)
 
Svar 2011-05-18 09:29   Öhrnell
Det fixar du innan söndag. I dare you!
 
2011-05-19 08:00   Wolf25
Någon söndag, något år blir den nog färdig. Tror att jackan ligger i samma påse som 18 meter tyg som ska bli en kåta...
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.