I samarbete med:

Användarnamn: Karin@explore61N

Intressen: Alpinism, Klättring, Expeditioner, Vandring, Navigering, Mountainbike, Multisport, Orientering, Paddling, Segling, Utförsåkning, Speleologi, Kiting o skidor av alla de slag!!

Mer på profilsidan


Utförspaddling i Hälsingland!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

.

Efter att jag lämnade "Explorer of Sweden" o Expeditionsgänget i Tromsø så for jag ner till några vänner i Narvik och klättrade under helgen. Tanken var att jag skulle åka ut till Lofoten och klättra veckan därpå. Men först lite uppvärmning i Narviks och riksgränsområdet.

Det kändes lite sorgligt att lämna kajutan och äventyret till sjöss, men äventyr i bergen lockade likaväl. Svalbard fick vänta eftersom jag fick lämna plats för Explorers kapten anders som skulle mönstra på i Tromsö..  Även om Barents hav alltid lockat!

Efter några dagar på klipporna och väntan på tillräckligt bra väder för klättra Stetind ( norges nationalfjäll) Så gav vi upp, Erik skulle börja jobba och jag skulle ut på lofoten.

Dock fick jag erfara hur fort livet vänder ibland:

-Innan jag hann sätta mig på bussen så fick jag samtal hemifrån att Farfar höll på lämna oss. Bergen fick vänta och jag slängde mig istället på tåget söderut och höll tummarna att allt skulle gå bra, att jag skulle hinna säga tack och hej till denne fantastiska människa. Då tågresan är lång och jag inte kom hem förrän nästa morgon till Hudik så hade då Min käre släkting förstås redan flugit sin kos. Då livet rullat på i 150 så har det istället varit stiltje i bloggen.

Men tänkte nu lägga in lite filmer ifrån helgen paddling. Det har ju varit en forspaddlares våta sommardröm här i juli. Översvämningar lite överallt. Vårflodsnivåer och underbar utförspaddling tom på ställen man inte trodde gick paddla! :)

Här kommer lite filmer ifrån Hälsinglands finaste creeking Ängraån, samt En tur på övre Voxnan.

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Kontinuerliga forsar o canyons i Alperna!

Efter att i flera år pratat om att fixa en forsträff nere i alperna, liksom vi brukar göra på flera orter o områden i Sverige så var det äntligen dags.

Friluftslivutbildning/ Fjällguide!!

Klätterträff och toppturer i Sylarna

Normal 0 0 1 514 2934 24 5 3603 11.1287 0 0 0

Sylarna!


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...