Bloggar > britts blogg > Skymningslandet

britts blogg

vandring,paddling och annat friluftsliv

Skymningslandet

Denna tid på året är det aldrig riktigt ljust här när det är mulet.Det är aldrig riktigt mörkt heller.

Det har vräkt ner ännu mer snö,och jag undrar hur länge grenarna på gårdens enda stora tall ska hålla om det inte blir ett riktigt töväder snart.

Men det är mysigt med all snö,juldekorationer,julfönster etc.

Åkte runt hundspåret med vovven och trots att det inte är nåt dagsljus ser man hur bra som helst,alldels tyst är det också.

Sitter och gör gruvarbetet innan det är min tur att motionera själv.Bara paraffinet på skidorna hunnit stelna lite.Det går så himla kärvt i denna snö,och jag verkar tyvärr vara hänvisad till att åka skate för det gör för ont i fötterna att göra nåt annat.

Fick utemagasinet idag och läste om några som var på Sarektur på skidor i fjol kring påsk.jag undrade hur de haft det.Det var ju ett sånt blåsväder större delen av påsken.

Då var jag inte så avis på dem,tänkte att fy sånt busväder att vara ute i,men nu såg det ju ut att ha varit fint ibland i alla fall.Och då blir jag lite sugen själv på en sån färd nån gång.Men då ska det vara finväder.

En påsk träffade vi ett gäng från Svenska Fjällklubben.På väg ned genom Tjuoltadalen.Konstant sol i nära två veckor.Ibland har man tumme med vädergudarna.

 

Inlagt 2007-12-07 15:54 | Läst 4354 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2007-12-07 17:17   BrittMarie
Ännu mer snö!?! Bor vi i samma land? Här bara regnar det, var just ute och grejade med belysningen i utegranen i ösregnet.. Skralt med julstämningen när det är sånt väder! Tänk om allt regn som kommit senaste veckan varit snö...
 
2007-12-07 22:43   Islusen
Lääängtar efter snö.... här på Island är det noll snö. Lite kämpigt för mig att vänja mig, jag som bodde i Jämtlands djupa skogar där det brukade vara MASSOR av snö. Uj vad jag längtar efter en skidtur!
Här är det också den här grådisiga halvdagern hela tiden, det blir liksom aldrig riktigt ljust. Men som tur är kan jag vara ute och röra på mig under dagtid i alla fall, i fjol hade jag ett 7-4 jobb i Östersund och höll på att bli fullständigt galen av att vara instängd under dygnets alla ljusa timmar. Vi människor kan aldrig vara skapta för en sån tillvaro, det borde vara obligatoriskt med åtminstone en timme ledigt varje dag på vintern för att vara UTOMHUS!
 
2007-12-08 10:11   brigas
Ja,låt oss starta ute i ljus-revolutionen.Men 7-4 är mycket bättre än 8-5 i alla fall,stora delar av året.Men bäst om man ska ha 8 timmars arbetsdag vore 4 tim inne-intellektuellt stimulerande och 4 timmar ute- kroppsarbete.
 
2007-12-09 21:52   marab
Hela november är ett enda stort skymningsland, den månaden kunde jag gärna hoppa över. Men december det är något helt annat! Tänk att det kan bli sån skillnad med bara lite ljusstakar och stjärnor i fönstren! Lägg dessutom till (lite) snö, då känner jag att det funkar fastän det är mörkt mest hela tiden!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar