Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 Nästa Sista 
Artikel/Blogg:
You only live twice.
2023-10-15 21:34 från OBD till Anders_sthlm :
Vilken tur att det finns skribenter på utsidan! Vissa saker kan man läsa om och om igen. Det här är ett sådant inlägg. I alla fall för mig. TACK!
Artikel/Blogg:
You only live twice.
2023-10-15 21:06 från Anders Hermansson till Anders_sthlm :
Bra, mer poesi i fjällen!
Artikel/Blogg:
You only live twice.
2023-10-15 18:56 från Småtärna till Anders_sthlm :
Tack Anders för en vacker text. Berörande, vemodig, stark och stärkande. Och med mycket igenkänning för mig.
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-15 13:07 från hansnydahl till Bandersson :
Tack Björn, för att du hjälper oss att inte gå vilse i kartdjungeln.
Artikel/Blogg:
Höga berg och djupa brunnar – Nordtoppen tur och retur
2023-10-15 12:58 från HasseQ till Alicia Schumacher :
Ja vad gör Guiden om någon ramlar av kammen ? Kastar sig ned på andra sidan ?
Artikel/Blogg:
Fjällvandring? En begreppsdiskussion
2023-10-15 12:46 från BosseJe till Elvah :
Hej Elvah. Din begreppsfråga är ytterst relevant i dessa dagar sedan Covid ändrat mycket. Den innebar att en större grupp människor gav sig ut i naturen och upplevelsen de är ute efter är väldigt skiftande. Själv stötte jag t ex på ett medelålders par i senaste klädstil som stod stilla vid en spång som låg under vatten. När jag frågade om de tänkte gå vidare svarade damen" nej det tänker vi faktiskt inte för i broschyren står det att spång ligger där det är blöt mark och tänker inte bli blöta. Så nu ska vi gå tillbaka till turiststationen och klaga". Din video är däremot precis det som jag menar med begreppet fjällvandring. Att utifrån terräng, väder och fysisk status hitta lösningar på uppkomna utmaningar som skiftet hela tiden. Det är ju det som ger glädje, inre belöning och tillfredsställelse. Det "öppnar nya mentala dörrar" 😉
Artikel/Blogg:
Höga berg och djupa brunnar – Nordtoppen tur och retur
2023-10-15 10:54 från norrakurva till Alicia Schumacher :
Spännande artikel! Det där såg inte helt enkelt ut. Faktiskt lite risky.
Artikel/Blogg:
Höga berg och djupa brunnar – Nordtoppen tur och retur
2023-10-14 08:32 från rolfis till Alicia Schumacher :
Jättefin utsikt om det är klart väder.
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 23:14 från Thomas Lummi till Thomas Lummi :
Tack Bertil! Ja, det var en riktig höjdardag. På många sätt.
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 23:05 från Thomas Lummi till Thomas Lummi :
Tack Hanna för dina fina ord. Haha, språkpolisen finns i mig också...så det är lite kul att leka med ord. Tycker att man inte alltid behöver vara så himla seriös...ja menar, jag skriver inte för att få Nobelpriset i vandringsberättelser. Jag skriver om vandringslivet, min upplevelse.
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 22:38 från OBD till Thomas Lummi :
Vilken fin "djurdag"! Grattis! Tack för ett trevligt inlägg. Ska bli väldigt intressant att följa dig på resten av vandringen, mot Litnokstugan och vidare. Kanske får du se fler älgar?
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 22:34 från Elvah till Thomas Lummi :
Vilken underbar text! Jag blir glad av att läsa dina texter för du har en unik berättarstil. Den är pratig och spontant reflekterande, som om du berättade "live", men samtidigt får du in en del språkliga finesser, som den om blodvide. NU förstår jag att särskrivningen i föregående blogginlägg var medveten. :D Jag tänkte nämligen för en stund att språkpolisen i mig ville rycka ut när jag såg "ren vaktar stugan". Du vet, man vet ju aldrig med folk man inte känner! ;) Men efter att ha läst flera av dina texter inser jag allt mer att bakom den till synes flödesskrivna fasaden finns en skribent med en helt egen stil som tar en igenom skeenden sekund för sekund. Därför är det läsvärt. Härligt att få hänga med på älgspaning under pågående kaffeuppkok och dina tankar kring kaffets kvalitet mitt i det. Precis som om man var där. Ljuvligt!
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 22:11 från Thomas Lummi till Thomas Lummi :
Tack för din kommentar..
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 22:08 från HasseQ till Thomas Lummi :
Öh what ? Min poäng är att det är nice att ibland ta lite kortare dagsturer, och campa mer, spendera mer tid på en bra plats och ta det lugnt. Campa gör man när man tältar i vildmarken... Tack för trevliga blogginlägg.
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 21:20 från Thomas Lummi till Thomas Lummi :
Jag funderade på om jag skulle svar på detta eller inte. Jag väljer att kort sbara på detta. 1. Korta etapper: Ja, i början orkade jag inte mer. Orkade inte. 2. Camping. Nej, jag campar inte. Det gör man längs E4, typ. Tror det räcker så...och jag vill INTE ha vidare spinnoffs på detta. tack så mycket.
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-13 21:12 från Elvah till Bandersson :
Exakt, nu går det att få en sortering som utifrån ett kriterium visar de bästa blogginläggen. Nu finns det ju en risk att de allra mest lästa blir ännu mer lästa med den sorteringen, och de mycket men något mindre lästa hamnar efter bara för att de råkar vara nyare och inte har hunnit få så många visningar. Därför skulle det också behövas en "mest lästa senaste året" (senaste 4 veckorna blir för snävt) eller kanske "mest lästa under en ettårsperiod" där varje inläggs bästa år räknas. Något som också behövs i det här fantastiska arkivet, som jag saknar för att det ska kännas att jag kommer in i det, är ÖVERBLICK. Som det är nu får jag upp ynka 5 puffar varav endast ett par ryms på skärmen utan att scrolla, sedan måste jag bläddra. Jag skulle önska mindre puffar, i flera kolumner. På en normalstor skärm skulle det lätt kunna rymmas 5x3 små puffar på skärmen utan att det blir knökat. En liten scrollning och 5x3 till, osv. Fyra scrollningar är då 60 puffar, och då snackar vi överblick!
Artikel/Blogg:
2 september – Sareks älgar
2023-10-13 20:18 från HasseQ till Thomas Lummi :
Härligt med en fjällvandring med korta etapper och mkt camping. Det borde nog flera testa.
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-13 12:05 från Bandersson till Bandersson :
Tack Christer! Elvah skrev i ett annat inlägg – ”Slarvigt skrivna blogginlägg, mängdinlägg och intetsägande blogginlägg får färre läsningar, så är det bara. Kvalitetsinlägg får många läsningar, så enkelt är det.” Nu går det att nå denna skatt genom att välja ”Utökad sökning” i bloggarkivet och välja sorteringen ”Visningar”. Kanske vägen dit kan göras lite mer framträdande? Nu finns ”Blogggar” under huvudrubriken ”Artiklar”. Du Christer svarade Elvah angående visningar att ni inte hade särskilt bloggar från artiklar. Den här länken - https://www.utsidan.se/blogs/ - skulle kunna lyftas upp till huvudrubrikerna så skulle sammanblandningen kunna undvikas.
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-12 21:04 från Christer Lindh till Bandersson :
Nu är bloggarkivet äntligen tillbaka, inte med den förbättrad ordmatchning som vi vill få till (men inte hunnit) men bättre än inget. Ang fjällkarta och terrängkarta kan jag tipsa om att Utsidans karta har lager för dessa, om man snabbt vill kolla upp något t.ex - Fjällkartan: https://www.utsidan.se/rd/IIg4hT - Terrängkartan: https://www.utsidan.se/rd/ucOsZs
Artikel/Blogg:
Pårtetur via Vallevagge och Njoatsosvagge
2023-10-11 19:47 från Pappan till Pappan :
Tack Thomas, jag suger åt mig av uppskattande kommentarer i och med att det är mitt första blogginlägg. Fler ska det bli. Jag följer med behållning din berättelse om årets tur. Intressant vägval och kul att se Rapadalen från ett mindre vanligt håll.
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-11 18:57 från Thomas Lummi till Bandersson :
Tack, mycket bra! Jag använder Googla Maps 3D också...då kan man också se väldigt mycket och exempelvis planera sin vandring.
Artikel/Blogg:
Fjällvandring? En begreppsdiskussion
2023-10-11 18:50 från Thomas Lummi till Elvah :
Åh, vad jag tycker om detta! Ja, varför vandrar man egentligen? Jag har inte svar på den frågan. Naturen har en dragningskraft som jag älskar. På bussen hem idag var solen på väg ned och lyste med det milda ljuset på de färggranna träden. Det behövs inte mycket vardagsupplevelse för att en trist bussresa ska bli ett fint minne. Lite höstljus på träd. Jag är tacksam för att kunna njuta av så lite som berikar så mycket. Eller om jag cyklar en kväll och solen, denna härliga energikälla, är på väg ner och ger allting långa skuggor. "De långa skuggornas tid" kallar jag denna tid. Vad har detta med vandring att göra? Troligen ingenting, men om jag ska sammanfatta det i ett ord får det bli "upplevelse". Tiden för prestation är förbi för länge sedan och jag gör oftast saker för upplevelsens skull. Om jag ändå ska försöka säga varför jag vandrar så är det för att det ger mig upplevelser och minnen som jag lever på tills nästa vandring. Jag tar en del bilder, skriver dagbok...som blir bloggen här på Utsidan, och hoppas att det berikar någons tillvaro. Jag skriver lika mycket för min egen skull som för den som läser der jag skrivit. När jag vandrar så har det blivit mer obanat och mer utanför lederna. Jag har vandrat själv också, men aldrig känt mig ensam. Förra året så utmanade kompisen och jag oss lite när vi vandrade i Muddus nationalpark, och simmade över Muddusälven, med ryggsäckarna i släp efter oss. Det gjorde att vi kunde fortsätta åt det håll vi tänkt oss. Har bloggat om det också. Upplevelsen är allt, och om jag vandrar kort eller långt spelar ingen roll. Årets vandring var annorlunda mot tidigare vandringar, vilket jag skrivit lite om. Jag vandrar för upplevelsens skull, och det kan vara enkel vandring som i Bunnerfjällen förra året eller i Sarek, som i år där det var en del oväntade saker som hände. Jag hanterade det där och då, utan krav på mig själv. När det nu är mörkare om kvällarna så tar jag på mig pannlampan och går reflexbanor. Det tycker jag är kul, då det ger en bra vardagsträning, och så får man uppleva nya saker på bekanta platser. Skillnaden är "bara" att det är mörkt. Reflexerna ser man inte på dagarna, utan bara i pannlampans sken. Jag svävade ut lite nu, och skriver inte mer nu, utan säger avslutningsvis att jag tyckte jättemycket om inlägget, där igenkänningsfaktorn var superhög. Tack Hanna :-)
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-11 16:06 från Pappan till Bandersson :
Instämmer också! Både kul och användbart.
Artikel/Blogg:
Kärlek vid första ögonkastet
2023-10-11 15:32 från Karen till Alicia Schumacher :
Hej Kristoffer! Vad roligt att du gillar reportaget! Fårö är säkert mest populär under sommaren men underbar året runt och värd en resa även under vintern! Stigen som vi gick på funkar utmärkt under vinterhalvåret. Endast sak att tänka på är att övernattningen funkar enklast i tält! Men om man gillar tälta i kallare väder så blir det bara härligt!
Artikel/Blogg:
1 september – reversibel tankegång
2023-10-11 11:23 från OBD till Thomas Lummi :
Jag tror jag skrivit det på utsidan tidigare men jag upprepar vad jag lärde av en norrman: "Det er aldri feil å snu". För mig blir det nu ännu mer intressant att följa med på din vandring. Nu går du mot ett område som jag aldrig besökt. Det ska bli kul. Ser fram mot nästa inlägg.
Artikel/Blogg:
31 aug – span på Rapadalen
2023-10-11 10:56 från OBD till Thomas Lummi :
Kul att följa med på vandringen. Din tältplats vid jokken från Gådokgájsse var tydligen i närheten av var jag tältade 2009. En fin plats med härlig utsikt. Det framgår tydligt av dina fina bilder. Tack ska du ha.
Artikel/Blogg:
Pårtetur via Vallevagge och Njoatsosvagge
2023-10-11 06:29 från Thomas Lummi till Pappan :
Trevligt skriven berättelse och kul att ni kom upp på toppen. Jag kände igen en del då jag startade och avslutade min vandring i Kvikkjokk i år.
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-10 22:41 från Anders_sthlm till Bandersson :
Instämmer med föregående!
Artikel/Blogg:
Hur du kan använda Bengt Nolängs kartor i Google Earth Pro
2023-10-10 21:18 från Elvah till Bandersson :
Åh vad bra! Tack för inlägg och instruktioner. Det här kan vara användbart för många. Google Earth Pro har de bästa ritverktygen för att planera vandringar.
Artikel/Blogg:
Bergslagsleden Etapp 15: Ramundeboda - Gråmon
2023-10-10 18:31 från camoscio till Håkan Friberg :
Jag gick Munkastigen från Olshammargården till E20 i början av september. Korta etapper av osäkerhet om mina knän. Kråksjön var verkligen en pärla. På kartan ser platsen ut att ligga precis på gränsen till ett naturreservat -- av anslag framgår dock tydligt att tältning är tillåtet en natt.
Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.