Vilket kök har status Bushcraftkök

Vilket kök på marknaden både utomlands eller i Sverige har status att kallas för Bushcaftkök tycker ni.

Personligen tycker jag Snuskburken.
för den kan både hänga upp över en eld eller gå på t-röd eller gas.

Vad tycker ni är er personliga Bushcraftkök? och skriv varför.
 
Konstig fråga, För mig är det alla kärl som går att laga mat i skogen med. Så fort man inte använder en värme källa som man inte hittar i skogen så övergår det i camping ;)
 
Ja men då så. Isåf skulle jag nog leta upp millitärlager o köpa en 5-10liters gryta med handtagsbygel. Och en holländskugn. Klarar man det mests med. Kan komplitera med murikka. Beror ju på hur mycket du ska röra på dig förståss?
 
Ja men då så. Isåf skulle jag nog leta upp millitärlager o köpa en 5-10liters gryta med handtagsbygel. Och en holländskugn. Klarar man det mests med. Kan komplitera med murikka. Beror ju på hur mycket du ska röra på dig förståss?

Frågan var vad ni använder som kök när ni är ute i skogen och håller på med bushcraft. mitt köksystem är snuskburken med vindskydd som jag sa.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Som marja skriver gäller ju skogsbränsle som bränslekälla. Kokkärlen varierar med värmekällan är given.
go tur
 
Frågan var vad ni använder som kök när ni är ute i skogen och håller på med bushcraft. mitt köksystem är snuskburken med vindskydd som jag sa.

Ja det också men första var ju vad som klassas som ett bushcraftkök. Har inget än men blir något om inte alla dem tre som jag räkna upp.
 
När jag är ute och i skogen så använder jag allt i från kokgrop till värmepåsar allt beror på tid, typ av mat, årstid och hur mycket vill jag bära.
 
Kelly kettle, det man hittar på plats eldar man med 3-4min för kokande vatten. Jag har grillgaller och kokkärl med lock till den.
 

Bilagor

  • Slåttdalsberget2.jpg
    Slåttdalsberget2.jpg
    67.4 KB · Visningar: 1,631

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips