Vilket kök har status Bushcraftkök

Vilket kök på marknaden både utomlands eller i Sverige har status att kallas för Bushcaftkök tycker ni.

Personligen tycker jag Snuskburken.
för den kan både hänga upp över en eld eller gå på t-röd eller gas.

Vad tycker ni är er personliga Bushcraftkök? och skriv varför.
 
Konstig fråga, För mig är det alla kärl som går att laga mat i skogen med. Så fort man inte använder en värme källa som man inte hittar i skogen så övergår det i camping ;)
 
Ja men då så. Isåf skulle jag nog leta upp millitärlager o köpa en 5-10liters gryta med handtagsbygel. Och en holländskugn. Klarar man det mests med. Kan komplitera med murikka. Beror ju på hur mycket du ska röra på dig förståss?
 
Ja men då så. Isåf skulle jag nog leta upp millitärlager o köpa en 5-10liters gryta med handtagsbygel. Och en holländskugn. Klarar man det mests med. Kan komplitera med murikka. Beror ju på hur mycket du ska röra på dig förståss?

Frågan var vad ni använder som kök när ni är ute i skogen och håller på med bushcraft. mitt köksystem är snuskburken med vindskydd som jag sa.
 

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Som marja skriver gäller ju skogsbränsle som bränslekälla. Kokkärlen varierar med värmekällan är given.
go tur
 
Frågan var vad ni använder som kök när ni är ute i skogen och håller på med bushcraft. mitt köksystem är snuskburken med vindskydd som jag sa.

Ja det också men första var ju vad som klassas som ett bushcraftkök. Har inget än men blir något om inte alla dem tre som jag räkna upp.
 
När jag är ute och i skogen så använder jag allt i från kokgrop till värmepåsar allt beror på tid, typ av mat, årstid och hur mycket vill jag bära.
 
Kelly kettle, det man hittar på plats eldar man med 3-4min för kokande vatten. Jag har grillgaller och kokkärl med lock till den.
 

Bilagor

  • Slåttdalsberget2.jpg
    Slåttdalsberget2.jpg
    67.4 KB · Visningar: 1,625

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips