Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
det finns lika många recept som.. jag inte vad, alla har sitt eget känns det som.. jag gillar torkad frukt i vatten över natten och blanda detta med havregryn, bär o nötter, koka upp o ät.. många kör på torkad frukt i nypon/blåbärssoppa..
Har du några förslag på hur mkt av de olika ingridienserna som blir bra, de som brukar göra sin egen blandning borde ju veta precis hur mkt av varje som blir lagom.
Om du kör grynen (råg, havre med flera) i matberedaren så du får som ett fint grötmjöl behöver du bara hälla på varmt vatten så är det klart på 30sekunder. Riktig turbogröt alltså. Men jag misstänker du vill ha turbogröt i form av energi och inte hur snabbt du lagar till det? Själv använder jag parma minutris, mjölkpulver och gör lite risgrynsgröt på morgonen. Till det har jag kaffe, digestivekex.
Om orken tryter under dagen så drar jag fram en rune-kaka. Gott till kaffet också. Recept på runekaka har jag tagit härifrån utsidan.
Det bästa vore ju om man snabbt och enkelt kunde göra en gröt med högt energiinnehåll genom att bara hälla kokande vatten över ingredienserna, för att på så sätt slippa onödig disk.
Har funderat lite på det där med nypon- blåbärssoppa.
Någon som har lite tips.
1,5 dl frukostvälling
3/4 dl havregryn
0,5 dl rågflingor
0,5 dl vetegroddar
Salt efter smak
1 msk torrmjölkpulver
2 msk torkad frukt i bitar
Blanda väl och häll i påse. Vid serveringstillfället: Häll ner grynblandningen i en rymlig kåsa, jag brukar ha en 5 dl-kåsa. Jag brukar fylla kåsan med 4/5 kokande vatten, men prova dig fram till önskad konsistens genom att ta lite mindre vatten från början. Blandningen sväller nämligen. Du låter den stå ett par minuter innan du äter och du behöver INTE koka. Visst, det blir lite gojsigare konsistens om du kokar, men vitsen med att ha i välling och mjölk är att man just ska slippa koka och på så sätt slippa undan en kladdig kastrull att diska
Ungefärligt per portion.1dl snabbhavregryn
0,5 dl nyponpulver
0,25 hackade nötter/mandlar
0,25 hackad torrfrukt (russin,mango,papaya,äpplen,fikon etc
Slå på hett vatten och låt svälla en stund
Norra Mora vildmark är ett stort naturreservat i det nordvästra hörnet av Mora kommun, drygt 6 mil norr om Mora. Stora delar av området ligger mer än ...
2 kommentarer
Kilimanjaro-dagboken, del 3
”Jag mår lite bättre idag”, sa Richard när vi alla samlades i mattältet för frukost. ”Jag tog en paracetamol och tro ...
1 kommentar
Allt började med en fråga: ”Vad ska du göra efter det här?” Det var efter att jag fått utmärkelsen ”Årets näräventyrare 2012” och mina äventyr börjat ...
Sommaren 1811 var det revolutionär stämning bland allmogen. Tvångsutskrivningar till Sveriges deltagande i Napoleon-krigen var minst sagt populärt. ...
Andra delen av vandringen runt Skoarkki.
Vandringen fortsätter genom dalgångarna/bergspassen Skájdásjvágge och Basstavágge.
Tid: 27:e juni till ...
2 kommentarer
En dagsutflykt till den 1968 meter höga toppen av Vuojnestjåhkkå.
Därefter var tanken att jag skulle vandra runt Sarektjåhkkåmassivet och tillbaka ...
3 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ...
25 år. Ett kvartssekel har passerat sedan jag senast stod på toppen av Kilimanjaro. Bestigningen ingick i en åttamånaders vandring genom Massajland ...
1 kommentar