Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
torka vildsvinsfärs?
- Trådstartare Henkes
- Start datum
Jag skulle inte tveka en sekund att torka vildsvinsfärs.
Viltkött över lag är ju magrare än "industrikött" så varför inte
Lägsta temp i ugnen och kanske 6-8 timmar beroende på hur tjockt lager du har och om du rör om lite då och då.
Har just avslutat ett test med att ungsbaka en vanlig fläskfile, frös in den och lät den sedan tina några timmar i kylen. När den var lagom hård för attkunna skivas tunnt, knappa millimeterns tkocka skivor. torkade sedan i ugnen några timmar och lät det sedan ligga i en skål en vecka.
Funkar som chips och smakade lite som bacon. Kommar att finnas i våra säckar på sommarens vandring
Viltkött över lag är ju magrare än "industrikött" så varför inte
Lägsta temp i ugnen och kanske 6-8 timmar beroende på hur tjockt lager du har och om du rör om lite då och då.
Har just avslutat ett test med att ungsbaka en vanlig fläskfile, frös in den och lät den sedan tina några timmar i kylen. När den var lagom hård för attkunna skivas tunnt, knappa millimeterns tkocka skivor. torkade sedan i ugnen några timmar och lät det sedan ligga i en skål en vecka.
Funkar som chips och smakade lite som bacon. Kommar att finnas i våra säckar på sommarens vandring
Aktuellt
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
hejsan
mager färs -jepp, kanon att torka
viltsmak-jepp,
trikiner- ? . känner mej lite ovetande
vänligen nils
mager färs -jepp, kanon att torka
viltsmak-jepp,
trikiner- ? . känner mej lite ovetande
vänligen nils
Har läst att köttfärs inte får ha varit fryst innan man torkar den samt att man måste steka den först.
Här finns en bra länk ang att torka färs.
http://www.tilltopps.com/index.php?menu=4.7&page=1
Mvh
Erik.
Här finns en bra länk ang att torka färs.
http://www.tilltopps.com/index.php?menu=4.7&page=1
Mvh
Erik.
Har läst att köttfärs inte får ha varit fryst innan man torkar den samt att man måste steka den först.
Här finns en bra länk ang att torka färs.
http://www.tilltopps.com/index.php?menu=4.7&page=1
Mvh
Erik.
Nåja lite Yersinia rensar ju bara magen (rent bokstavligt):
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/snabb-spridning-av-svar-magsjuka_262445.svd
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-...sinia-enterocolitica/Yersinia-enterocolitica/
http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/yersiniainfektion/
hejsan
klart att köttfärsen får ha varit fryst innan man steker på den.
torka RÅ köttfärs gör man INTE - man steker ALLTID.
torrstek din köttfärs med lite soja, lite buljong och lite peppar - inget smör(det härsknar), ev lite olja.
vänligen nils
klart att köttfärsen får ha varit fryst innan man steker på den.
torka RÅ köttfärs gör man INTE - man steker ALLTID.
torrstek din köttfärs med lite soja, lite buljong och lite peppar - inget smör(det härsknar), ev lite olja.
vänligen nils
hejsan
efter att man torrstekt så torkar man på låg värme i ugnen eller i torkapparat tills kornen är hårda .
ta det lugnt med oljan, försök utan och som sagt inget smör eller margarin.
vänligen nils
efter att man torrstekt så torkar man på låg värme i ugnen eller i torkapparat tills kornen är hårda .
ta det lugnt med oljan, försök utan och som sagt inget smör eller margarin.
vänligen nils
hejsan
mager färs -jepp, kanon att torka
viltsmak-jepp,
trikiner- ? . känner mej lite ovetande
vänligen nils
Allt vildsvinskött som köps i affär måste väl vara trikintestat? Vi testar allt kött som är skjutet privat också. Om man sen dessutom tillagar köttet innan torkning är man väl på den säkra sidan.
Skickat från min C6603 via Tapatalk 2
Av trikiner blir man illa dålig så jobba alltid på den säkra sidan.
Färskmalen färs bryns och torkas i ugn under natten. Mycket bra i soppor och liknande.
Färskmalen färs bryns och torkas i ugn under natten. Mycket bra i soppor och liknande.
Man kan ju hoppas, men med tanke på graden bedrägeri som uppdagats den senaste tiden ("hästköttskandalen" mm) skulle jag ju inte riskera hälsan på att de inte ljuger just den här gången...Allt vildsvinskött som köps i affär måste väl vara trikintestat?
Har svårt att förstå varför det skulle va farligare att torka tillagad fryst färs än färsk!.. Fryser färs gör man ju jämt.
Har nog att göra med det faktum att färs lätt blir dålig.
En tumregel ska snarare vara att bara torka färsk färs. Har man en kvarn är det ju lätt ordnat.
Liknande trådar
- Svar
- 3
- Visningar
- 852
- Svar
- 4
- Visningar
- 1 K
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg