torka vildsvinsfärs?

Henkes

Avstängd
Nån som testat det?

Har några hekto fryst färs som jag funtade på att torka. Det ser ju rätt magert ut så det känns som det skulle funka.

Hur många timmar i vanlig ugn kan man räkna med att det tar?
 
Jag skulle inte tveka en sekund att torka vildsvinsfärs.
Viltkött över lag är ju magrare än "industrikött" så varför inte

Lägsta temp i ugnen och kanske 6-8 timmar beroende på hur tjockt lager du har och om du rör om lite då och då.

Har just avslutat ett test med att ungsbaka en vanlig fläskfile, frös in den och lät den sedan tina några timmar i kylen. När den var lagom hård för attkunna skivas tunnt, knappa millimeterns tkocka skivor. torkade sedan i ugnen några timmar och lät det sedan ligga i en skål en vecka.
Funkar som chips och smakade lite som bacon. Kommar att finnas i våra säckar på sommarens vandring
 
Har läst att köttfärs inte får ha varit fryst innan man torkar den samt att man måste steka den först.
Här finns en bra länk ang att torka färs.
http://www.tilltopps.com/index.php?menu=4.7&page=1

Mvh
Erik.

Nåja lite Yersinia rensar ju bara magen (rent bokstavligt):


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/snabb-spridning-av-svar-magsjuka_262445.svd
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-...sinia-enterocolitica/Yersinia-enterocolitica/
http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/yersiniainfektion/
 
hejsan
klart att köttfärsen får ha varit fryst innan man steker på den.
torka RÅ köttfärs gör man INTE - man steker ALLTID.

torrstek din köttfärs med lite soja, lite buljong och lite peppar - inget smör(det härsknar), ev lite olja.

vänligen nils
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
hejsan
efter att man torrstekt så torkar man på låg värme i ugnen eller i torkapparat tills kornen är hårda .
ta det lugnt med oljan, försök utan och som sagt inget smör eller margarin.

vänligen nils
 
hejsan
mager färs -jepp, kanon att torka
viltsmak-jepp,
trikiner- ? . känner mej lite ovetande
vänligen nils

Allt vildsvinskött som köps i affär måste väl vara trikintestat? Vi testar allt kött som är skjutet privat också. Om man sen dessutom tillagar köttet innan torkning är man väl på den säkra sidan.

Skickat från min C6603 via Tapatalk 2
 
Av trikiner blir man illa dålig så jobba alltid på den säkra sidan.
Färskmalen färs bryns och torkas i ugn under natten. Mycket bra i soppor och liknande.
 

Henkes

Avstängd
Har svårt att förstå varför det skulle va farligare att torka tillagad fryst färs än färsk!.. Fryser färs gör man ju jämt.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips