Torka räkor?

borde vara OK det finns ju i många soppor.

Men jag skulle inte torka räkor själv de innehåller en hel del fett och borde kunna härskna förutom risken för matförgiftning.

Thure

Så värst mycket fett är det väl inte i räkor ändå? 0,8% var den siffran som jag hittade i statistiken...
 

avslutad210712

Gäst
Jag torkade färdigskalade räkor. Kanske inte så mycket för bakterierädslan utan mer för att jag inte kan skala räkor utan att äta upp dem
 
Torkade räkor infför förra årets fjälltur. Det var ett gäng scouter så vi var rätt många som åt och ingen blev magsjuk :)

Köpte frysta färdigskalade räkor. Tina dem i durkslag och låt dem rinna av. Sen är det bara att torka dem i ugn, på ganska svag värme. Torkar man dem för varmt så blir de mörka och stenhårda, men vid lagom värme går de att blöta upp i grytor igen.

Ett tips på maträtt är röd thaicurry med räkor. Kokosmjölk finns att köpa som pulver, Wokgrönsaker köper man en påse frysta, så är de färdigförvällda. Blanda i currypastan i räkorna innan torkning så tar de rejäl smak. Jätteenkelt och helt suveränt gott!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips