Torka räkor?

borde vara OK det finns ju i många soppor.

Men jag skulle inte torka räkor själv de innehåller en hel del fett och borde kunna härskna förutom risken för matförgiftning.

Thure

Så värst mycket fett är det väl inte i räkor ändå? 0,8% var den siffran som jag hittade i statistiken...
 

avslutad210712

Gäst
Jag torkade färdigskalade räkor. Kanske inte så mycket för bakterierädslan utan mer för att jag inte kan skala räkor utan att äta upp dem
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Torkade räkor infför förra årets fjälltur. Det var ett gäng scouter så vi var rätt många som åt och ingen blev magsjuk :)

Köpte frysta färdigskalade räkor. Tina dem i durkslag och låt dem rinna av. Sen är det bara att torka dem i ugn, på ganska svag värme. Torkar man dem för varmt så blir de mörka och stenhårda, men vid lagom värme går de att blöta upp i grytor igen.

Ett tips på maträtt är röd thaicurry med räkor. Kokosmjölk finns att köpa som pulver, Wokgrönsaker köper man en påse frysta, så är de färdigförvällda. Blanda i currypastan i räkorna innan torkning så tar de rejäl smak. Jätteenkelt och helt suveränt gott!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips