Torka räkor?

borde vara OK det finns ju i många soppor.

Men jag skulle inte torka räkor själv de innehåller en hel del fett och borde kunna härskna förutom risken för matförgiftning.

Thure

Så värst mycket fett är det väl inte i räkor ändå? 0,8% var den siffran som jag hittade i statistiken...
 

avslutad210712

Gäst
Jag torkade färdigskalade räkor. Kanske inte så mycket för bakterierädslan utan mer för att jag inte kan skala räkor utan att äta upp dem
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Torkade räkor infför förra årets fjälltur. Det var ett gäng scouter så vi var rätt många som åt och ingen blev magsjuk :)

Köpte frysta färdigskalade räkor. Tina dem i durkslag och låt dem rinna av. Sen är det bara att torka dem i ugn, på ganska svag värme. Torkar man dem för varmt så blir de mörka och stenhårda, men vid lagom värme går de att blöta upp i grytor igen.

Ett tips på maträtt är röd thaicurry med räkor. Kokosmjölk finns att köpa som pulver, Wokgrönsaker köper man en påse frysta, så är de färdigförvällda. Blanda i currypastan i räkorna innan torkning så tar de rejäl smak. Jätteenkelt och helt suveränt gott!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips