Torka mat

Jag har ingen erfarenhet, men är inte orolig. Olivoljan du stekte i, hur förvarar du den i normala fall? Vi har vår i en flaska i skafferiet. Och den blir ju inte dålig av det. Nötter, som ju också är väldigt feta, klarar sig också bra i rumstemperatur.

Förvara bara maten så lufttätt du kan så ska det nog gå bra!
 
Jag har ingen erfarenhet, men är inte orolig. Olivoljan du stekte i, hur förvarar du den i normala fall? Vi har vår i en flaska i skafferiet. Och den blir ju inte dålig av det. Nötter, som ju också är väldigt feta, klarar sig också bra i rumstemperatur.

Förvara bara maten så lufttätt du kan så ska det nog gå bra!
Bekräftas, t o m i samma tråd :)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Ja det har jag. Beef jerky och lite sånt mest.

Köpte Julas för 299:- och har gjort två laddningar redan med frukt och energibars.

Har den ute i förrådet så slipper bostaden lukta banan och kiwi :)

Energikakorna gjorde jag med 3 mosade bananer, 5dl mixad müsli, 3msk kakao + lite stevia.
 
Köpte Julas för 299:- och har gjort två laddningar redan med frukt och energibars.

Har den ute i förrådet så slipper bostaden lukta banan och kiwi :)

Energikakorna gjorde jag med 3 mosade bananer, 5dl mixad müsli, 3msk kakao + lite stevia.
Vad tycker du om den?
För dom pengarna är jag riktigt nöjd.

Dom energikakorna låter goda [emoji2]
Måste jag prova i veckan.
 
ja den känns prisvärd. Kanske inte går så snabbt jag hoppats på, men helt ok.

Ja, testa energibarsen, men vanligt socker eller honung är nog godare än Stevia. blir lite beskt med det.
 
Torkade lite kycklinggryta för några veckor sedan. Har förvarat den mörkt i rumstermperatur i dubbla plastpåsar sedan dess. Idag tog jag fram den och kollade på den och möttes av detta!

mqD2fmJl.jpg


Hade gjort åtta portioner. Sex var mögliga :(

Var det inte tillräckligt torrt eller kan det vara något annat som gått snett?
 
varför förvara i rumstemperatur? Det där borde du förvarat i kylskåp. jag e ingen expert på torrmat men jag tror inte att det var tillräckligt torrt heller om det möglar. Eller så kanske du haft fett i när du stekte? de ska man nog undvika har jag hört.

Haft torkat mat i över ett år i kylskåp och som fortfarande håller sig fräscht.
 
Senast ändrad:
Jag använder en OBH Nordica för att torka mat. Jag tycker dock att plastollorna har alldeles för kort hållbarhet. Jag är inne på min andra OBH Nordica av det skälet. På senaste exemplaret började plastollorna gå sönder nästan omgående. Jag funderar därför på att köpa en Stöckli Dörrex med metallollor. Även med plastollor är Stöckli Dörrex mycket dyrare än OBH Nordica eller Julas mattorkar.
Är det någon som har erfarenhet av både billiga och dyra mattorkar och kan jämföra?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips