Experiment med hemtorkat. Tips på lyckade blandningar?

Ska definitivt prova att göra chili, tack för utprovningen.

Själv gillar jag min egen kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk.

/Ulf
 
Jättegott blir Nasi goreng, Jambalaya och Paella: googla på recepten, torka ingredienserna och använd snabbris. Jag köpte frystorkad kyckling och räkor på Mountain House postorder, jättesmidigt och gott, men man kan säkert torka själv om man vill.

Äppelpaj brukar jag bara blanda torkade äpplen, havregryn, socker och kanel i en påse, och vaniljsåspulver och torrmjölk i en annan påse som jag häller vatten i på turen, och häller det sedan över "äppelpaj"-blandningen.
 
Senast ändrad:

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Jo, stå och koka och steka på en spis funkar väl fint... men var inte hela meningen att du skulle kunna ha med det ut i skogen en vecka med starkt begränsad mängd bränsle?

Vi brukar ofta göra paj i trangias stekpanna när vi är ute med scouterna, den ska visserligen gräddas rätt länge, men det är VÄLDIGT låg värme som behövs (det är svårt att skruva ner gasolbrännaren tillräckligt lågt utan att den slockar). Så det går inte åt några stora mängder bränsle.

Vi låter "degen" gräddas i stekpannan och häller sen på t.ex. blåbär, hallon eller grovrivna äpplen (har hittills inte provat med torkad frukt, men det hade ju Damberg gjort nu).
 
Med just gasol så går det att koka länge på väldigt liten låga, speciellt om man lär sig att koka under lock - det är då om inte annat man upptäcker hur lite värme det behövs för att hålla igång kokningen. ev skum under lock kan man ofta bryta/minska med några droppar smör/olja i kokvattnet.

nu har jag ingen multifuelkök och därmed vet hur mycket man kan minska lågan på en sådan vid flytande bränsledrift - men då lågan förgasar sitt eget bränsle av sin värme så kan jag tänka mig att reglerområdet är betydligt mindre än med gas.och därmed mer bränsleförbrukning vid långkok
 
Har precis torkat färdig köttfärssås med färdigkokt pasta och ska prova värma det imorgon med bara hetvatten dvs utan kök.

Något tips på påsar som typ till real som man kan köpa löst? Köpte några zip-påsar på lokala pappersgrossisten, men de är inte helt täta och av budgetkvalité. Funkar till torkat men skulle vilja ha påsar som man kan hälla kokande vatten i och låta maten dra.

Annars får jag hälla det i mattermosen. Rent värmemässigt tror jag inget slår den, men den väger ju lite mycket. Tänkte mig hellre en bra zip-påse och sy ett litet isolerande fodral.
 
Förresten, någon som har erfarenhet av att torka blötare grejer i tork? Jag har hittills torkat köttfärs o dyl i varmluftsugn, men det kanske går lika bra i tork? Men borde inte cirkulationen bli sämre om man lägger ett bakpapper i torken?

Exempelbild från FBC
 

Bilagor

  • salsa.jpg
    salsa.jpg
    64.6 KB · Visningar: 555

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips