Tips på steka pannkakor osv i rostfria tunna stekpannor. Har ni några tips?
Smör och låg värme måste vara huvudtipsen?
Smör och låg värme måste vara huvudtipsen?
hejsan, stek in pannan först. med olja och hög värme. kolla youtube.mvh♥
Det är nog därför man aldrig får använda diskmedel, man ska ha lite fett kvar i pannan på ytan om den ska fungera optimalt.Inte trodde jag man kunde steka in en typ rostfri trangiapanna?
Ja, så är det förstås! Jag måste erkänna att jag inte har ansvaret för inköpet av dessa stekpannorna.Steka in rostfritt? Nu har ni nog fått det om bakfoten. Gjutjärn måste givetvis stekas in, men rostfritt kommer inte att ta emot sig fett eller ändra ytstrukturen. Det är ju en av poängerna med en rostfri stekpanna, den påverkar inte eller missfärgar maten samtidigt som man kan misshandla den med stekspadar i metall eller tom knivar.
Jag använder min när jag steker svamp just för att svampen behåller sina färger, vilket de inte gör i en gjutjärns pannan. Perfekt att koka såser i också.
Rostfritt har låg värmeledningsförmåga (1/5-del av gjurjärn) så det krävs jämn värme underifrån, eller som på min en rejäl kopparbotten som fördelar värmen. Men då blir de inte så campingvänliga pga vikten.
Eftersom rostfritt mer eller mindre är inert så kan man diska dem i diskmaskinen utan att få dåligt samvete.