smör eller inte smör vid torkning av köttfärs?

Jag har byggt en egen Utsidan-tork och med framgång torkat potatis och lök, men så skulle jag ge mig i kast med köttfärs.
I alla beskrivningar står det att man ska ha lite smör i pannan när man bryner färsen. Efter 24 timmar i torken så är färsen fortfarande fettdrypande. Hur får man bort fettet under torkningsprocessen, för fettet ska väl bort? Eller?
 
Min erfarenhet är att du inte får bort fettet. Och, eftersom fett härsknar, så brukar jag skippa det i köttfärsen. om du ska ut omgående, och inte vara på nån riktig långtur så spelar det mindre roll. Men om du gör köttfärsen nån månad i förväg och har den i en solstekt säck i tio dagar så...

Därför gör jag om möjligt min torkfärs utan stekfett, och av så mager nötfärs som möjligt.
 
Strykarräven; sa:
Min erfarenhet är att du inte får bort fettet. Och, eftersom fett härsknar, så brukar jag skippa det i köttfärsen. om du ska ut omgående, och inte vara på nån riktig långtur så spelar det mindre roll. Men om du gör köttfärsen nån månad i förväg och har den i en solstekt säck i tio dagar så...

Därför gör jag om möjligt min torkfärs utan stekfett, och av så mager nötfärs som möjligt.

Precis vad jag misstänkte. Jag får väl göra en ny laddning precis innan jag ska ut. Och en kortare dagstur så jag får proväta det som redan är torkat. Tack.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips