Hållbarhet på torkad köttfärs?

Beef sicks och torkat kött i helform, då mest varmtorkat i ugn är andra alternativ och inte alla med så stor yta för bakterie och äggangrepp som just nymalt kött.
När vi bodde i MÖ lärde vi oss att hackat kött hackas precis före tillagningen.
go tur
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Jag kör enligt Anitas bok "friluftsmat" - nymalen mager färs ifrån slaktaren i byn, sen steker jag utan fett i teflonpanna och med vitlök och ev lite salt. Sen torkar ordentligt så det blir som sand/grus och mörknar.
 
Vi gjorde färdig köttfärssås liknande "Lina-Arvid"...

Här har jag skrivit om hur man torkar smarrig köttfärssås om det är intressant:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/2011/12/torka-kottfarssas-for-fjallvandring.html


Mvh
Lina

Gjorde färdig köttfärssås på ICA:s färdigpackade nötfärs :) ,förutom färsen användes passerade tomater, vitlök, och lök men vi struntade i smör och olja.

Köttförssåsen fick koka till sig extra länge för att minska vattenmängden innan den breddes på plåtar för torkning i ugnen. Först varmt några timmar och sedan kallt med träslev i luckan.

Gör man på detta särr är det ganska lätt att måtta hur många portioner det är innan man reducerar och torkar och sen kan man bara dela det torkade med antal portioner.

mvh zacke

edit: vi åt det sista ca 3 månader efter torkning, förvarat i "naturgodispåse" i kryddskåpet
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips