Hållbarhet på torkad köttfärs?

Beef sicks och torkat kött i helform, då mest varmtorkat i ugn är andra alternativ och inte alla med så stor yta för bakterie och äggangrepp som just nymalt kött.
När vi bodde i MÖ lärde vi oss att hackat kött hackas precis före tillagningen.
go tur
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Jag kör enligt Anitas bok "friluftsmat" - nymalen mager färs ifrån slaktaren i byn, sen steker jag utan fett i teflonpanna och med vitlök och ev lite salt. Sen torkar ordentligt så det blir som sand/grus och mörknar.
 
Vi gjorde färdig köttfärssås liknande "Lina-Arvid"...

Här har jag skrivit om hur man torkar smarrig köttfärssås om det är intressant:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/2011/12/torka-kottfarssas-for-fjallvandring.html


Mvh
Lina

Gjorde färdig köttfärssås på ICA:s färdigpackade nötfärs :) ,förutom färsen användes passerade tomater, vitlök, och lök men vi struntade i smör och olja.

Köttförssåsen fick koka till sig extra länge för att minska vattenmängden innan den breddes på plåtar för torkning i ugnen. Först varmt några timmar och sedan kallt med träslev i luckan.

Gör man på detta särr är det ganska lätt att måtta hur många portioner det är innan man reducerar och torkar och sen kan man bara dela det torkade med antal portioner.

mvh zacke

edit: vi åt det sista ca 3 månader efter torkning, förvarat i "naturgodispåse" i kryddskåpet
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips